10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAnglia cauta drumul spre titlu

Anglia cauta drumul spre titlu

Anglia nu a mai câstigat Campionatul Mondial din 1966 si presa britanica le cere lui Sven Goran Eriksson si elevilor sai sa reediteze performanta din urma cu 40 de ani. Nationala Albionului are de trecut insa de mari obstacole pentru a realiza visele sustinatorilor ei, primul dintre ele fiind Ecuador, echipa pe care o va infrunta, mâine, la Stuttgart, in optimile de finala. Englezii au impresionat pâna acum mai mult in compartimentele defensiv si median, in timp ce atacul s-a dovedit ineficient si nu a „produs“ decât unul dintre cele cinci goluri marcate pâna acum.


Eriksson l-a pierdut dupa meciul cu Suedia (2-2) pe Michael Owen, accidentat grav si indisponibil câteva luni, dar in schimb il va avea la dispozitie pe Wayne Rooney, refacut dupa fractura de metatarsiene. Exista si posibilitatea ca englezii sa atace disputa cu Ecuadorul, cel putin intr-una dintre reprize, si cu tânarul Theo Walcott. „L-am vazut foarte motivat la antrenamente in ultimele zile. Creste in joc vazând cu ochii“, a spus Eriksson despre fotbalistul de 17 ani legitimat la Arsenal.


Ecuadorul a ajuns in optimi eliminând din cursa a doua favorita din Grupa A, Polonia, pe care a invins-o in meciul de debut, si nu degeaba este considerata a treia putere fotbalistica din America de Sud. Selectionerul Luis Suarez a realizat deja cea mai mare performanta din istoria Ecuadorului, calificarea in optimi. El nu s-a speriat de numele adversarei de mâine si s-a declarat optimist inaintea meciului. „Daca poti sa visezi, de ce sa nu o faci?“, a spus tehnicianul columbian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU