10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRemiza istorica pentru T&T

Remiza istorica pentru T&T

Trinidad Tobago – Suedia 0-0


• Stadion „Westfalenstadion“, Dortmund, spectatori: 60.000.


Trinidad Tobago: Hislop – Gray, Lawrence, Sancho, J. Avery – Birchall, Edwards, Theobald (‘65, Whitley), J. Stern, Samuel (‘52, Glen) – Yorke. Antrenor: Leo Beenhakker.


Suedia: Shaaban – Svensson (‘61, Alback), Lucic, Mellberg, Edman – Ljungberg, Alexandersson, Linderoth (‘78, Kallstrom), Wilhelmsson (‘78, Jonson) – Ibrahimovic, Larsson. Antrenor: Lars Lagerback.


• Cartonase galbene: John Avery (2), Yorke / Larsson.


• Cartonas rosu: John Avery ‘46.


• A arbitrat: Shamsul Maidin (Singapore).


Trinidad Tobago a reusit sa produca prima mare surpriza la Campionatul Mondial din Germania, terminând la egalitate, 0-0, cu nationala Suediei, intr-un meci disputat sâmbata, la Dortmund. Elevii lui Leo Beenhakker au luptat eroic si au facut fata cu brio atacurilor suedezilor, desi au jucat toata repriza secunda in inferioritate numerica.


Nordicii au luat cu asalt poarta lui Hislop inca de la inceput, iar Larsson a trimis putin pe lânga bara in minutul 5, dintr-o lovitura libera de la 17 metri. In minutul 22, Ibrahimovic l-a servit ideal pe Larsson, dar acesta a ratat intâlnirea cu balonul. In finalul primei parti a iesit la rampa goal-keeper-ul caraibienilor, Hislop, care a avut doua interventii senzationale.


Repriza secunda s-a desfasurat dupa aceleasi coordonate, Suedia aflându-se in permanenta in preajma careului adversarei sale, profitând si de eliminarea lui John Avery (‘46). In superioritate numerica suedezii au presat si mai mult, fara folos insa. Glen a fost aproape de gol, mingea expediata de el intâlnind incheietura barelor portii lui Shaaban. Au urmat numeroase suturi ale suedezilor, insa portarul Hislop s-a aflat in zi de gratie.


Punct istoric si nesperat obtinut de Trinidad & Tobago, pentru care jucatorii s-au bucurat ca de o victorie. Dezamagire si frustrare in tabara Suediei, pe care o asteapta meciuri mai grele, dupa calculele hârtiei, cu Paraguay si Anglia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS