18.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportArgentina a inceput bine

Argentina a inceput bine

Argentina – Coasta de Fildes 2-1


• Stadion „AOL Arena“, Hamburg, spectatori: 45.000.


• Au marcat: Crespo ‘24, Saviola ‘38 / Drogba ‘82


Argentina: Abbondanzieri – Burdisso, Ayala, Heinze, Sorin – M. Rodriguez, Mascherano, Cambiasso, Riquelme (‘90, Aimar) – Saviola (‘75, L. Gonzales), Crespo (‘64, Placido). Antrenor: Jose Pekerman.


Coasta de Fildes: Tizie – Eboue, Kolo Toure, Boka, Meite – Keita (‘77, Arouna Kone), Zokora, Yaya Toure, Akale (‘62, Bakary Kone) – Drogba, B. Kalou (‘55, Dindane). Antrenor: Henri Michel.


• Cartonase galbene: Saviola, Heinze, L. Gonzales / Eboue, Drogba.


• A arbitrat: Frank De Bleeckere (Belgia).


Reprezentativa de fotbal a Argentinei a câstigat, sâmbata seara, la Hamburg, cu scorul de 2-1 partida cu Coasta de Fildes, prima pe care a disputat-o la CM 2006. Africanii le-au dat „pumelor“ o replica foarte buna, insa de multe ori au fost lipsiti de sansa si vor fi nevoiti sa ia puncte din meciurile cu Olanda si Serbia pentru a ajunge in optimi. Prima repriza a fost probabil cea mai buna de la aceasta editie a Cupei Mondiale, din punct de vedere al calitatii jocului si al angajamentului, la sfârsitul celor 45 de minute inregistrându-se insa un rezultat „mincinos“, 2-0 pentru Argentina.


In minutul 24, Riquelme a centrat din lovitura libera, Ayala nu a reusit sa reia spre poarta, dar Crespo a fost omul potrivit la locul potrivit si a impins mingea in plasa de la sase metri. Argentina a majorat scorul in minutul 38, când Riquelme i-a pasat excelent printre doi fundasi lui Saviola, iar acesta l-a invins din sapte-opt metri pe portarul Tizie. Ivorienii s-au trezit abia in minutul 70, când cel mai valoros jucator al lor, Drogba, a patruns in viteza in careu, a driblat doi adversari, dar sutul sau a fost blocat de fundasul Sorin. Insistenta africanilor in ofensiva a fost premiata in minutul 82, când Drogba a reusit sa reduca din diferenta, cu un sut de la zece metri.


Argentina a obtinut la Hamburg o victorie foarte importanta in grupa, având in vedere ca a facut-o in fata unei formatii impresionante in anumite momente ale jocului, dar lipsita de experienta si de sansa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS