15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportExplozie globala in jurul lui Schumacher

Explozie globala in jurul lui Schumacher

Directorul general al echipei Ferrari, Jean Todt, considera ca FIA a gresit atunci când l-a sanctionat pe pilotul german, care continua sa-si sustina parerea cum ca pe pista a fost doar o greseala de pilotaj, nu intentia de a sicana un alt concurent.


Pilotul german Michael Schumacher a declarat ca nu a oprit masina intentionat pe pista, in timpul calificarilor pentru Marele Premiu al Principatului Monaco, sustinând ca a avut motive obiective sa faca acest lucru.


„Nu m-am gândit nici un moment la ceea ce s-a petrecut sâmbata si m-am concentrat doar la cursa. Sunt obisnuit sa fiu criticat: adevarul este insa ca nimeni nu s-a aflat in masina in locul meu in timpul incidentului. Nu stiam unde se afla Fernando Alonso, m-am concentrat doar la turul meu. Exista motive obiective care explica ceea ce s-a intâmplat si nimeni din afara echipei Ferrari nu ma poate judeca, deoarece nu cunosc aceste motive. Sunt dezamagit de ceea ce s-a intâmplat, dar nu a fost nimic intentionat. Insa, ma impac bine cu aceste critici“, a spus Schumacher.


„Michael nu este un animal“


Directorul general al echipei Ferrari, Jean Todt, considera dezolant faptul ca declaratiile pilotului Michael Schumacher sunt puse la indoiala de Federatia Internationala de Automobilism (FIA).


„Este dezolant ca o persoana cu calitatile lui Michael Schumacher poate fi pusa la indoiala“, a spus Todt. „Putem accepta decizia, chiar daca nu suntem de acord in raport cu incidentul care nu a fost decât o greseala de pilotaj“, a adaugat Todt.


Schumacher a pledat pentru o greseala de pilotaj la frânare, care a condus la blocarea unei roti si la oprirea masinii pe pista. Aceste explicatii nu au multumit FIA si nici pilotii, care au condamnat foarte violent aceasta manevra.


„Decizia FIA este total disproportionata“, a spus Todt, care a afirmat ca este „uimit de explozia globala in jurul lui Schumacher“. „Uneori, nu trebuie sa fii mai bun decât altii, asa cum a fost Schumacher, pentru a trai linistit. Michael nu este un animal. Cei care cred ca nu a fost afectat de aceste acuzatii sunt niste imbecili… si sunt multi“, a mai spus Todt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS