15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLocuinta lui Mutu a fost perchezitionata

Locuinta lui Mutu a fost perchezitionata

Potrivit ziaristilor italieni, Garda Financiara ar fi descins joi la locuinta din Torino a „Briliantului“, insa aceasta informatie nu a fost confirmata de oficialitatile judiciare.


Conform unor informatii furnizate ieri de presa italiana, dar care nu au fost confirmate de oficialitatile judiciare, locuinta de la Torino a mijlocasului echipei Juventus, Adrian Mutu, a fost perchezitionata joi de Garda Financiara in cadrul anchetei privind scandalul meciurilor trucate din campionatul Italiei. Tot joi au fost perchezitionate casele jucatorilor Fabio Cannavaro si Zlatan Ibrahimovic, a fostului director general de la Juventus, Luciano Moggi, si a fostului administrator delegat, Antonio Giraudo. De asemenea, a fost perchezitionat si sediul clubului din Torino.


Aceste descinderi au avut loc in cadrul anchetei privind presupusa manipulare ilegala a unor sume de bani. Moggi si fostul administrator delegat al clubului, Antonio Giraudo, sunt acuzati in acest caz de „frauda fiscala“ si „fals in bilant“.


Mutu va juca la Juventus si in Serie B


Juventus Torino, care a câstigat duminica titlul in Italia, pentru a 29-a oara in istorie, risca sa fie retrogradata din cauza scandalului izbucnit in fotbalul italian si in care principalul vinovat este considerat fostul director al clubului, Luciano Moggi. El este cercetat pentru „asociere in vederea savârsirii de frauda sportiva“ si „concurenta neloiala“ pe piata transferurilor.


In acest caz, s-au mai emis 41 de citatii pe numele mai multor oficiali si arbitri din fotbalul italian, suspectati ca au actionat, in sezonul 2004/2005, pentru a ajuta echipa Juventus sa câstige campionatul.


Fotbalistii echipei Juventus Torino, printre care se afla si Adrian Mutu, nu vor putea deveni liberi de contract in cazul in care gruparea va fi retrogradata, a anuntat reprezentantul Italiei in Sindicatul International al Jucatorilor Profesionisti (FIFPro), Leonardo Grosso.


„Nu exista nici o regula potrivit careia jucatorii pot fi liberi. Jucatorii devin liberi de contract numai in cazul unei retrogradari din motive economice“, a spus Grosso.


Leonardo Grosso a dat ca exemplu gruparea Genoa, care a promovat in 2005 in Serie A, dar a fost retrogradata in Serie C, din cauza unui meci trucat. „Contractele jucatorilor au ramas valabile“, a precizat Grosso.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS