15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportExtraterestrii stapânesc Primera Division

Extraterestrii stapânesc Primera Division

FC Barcelona a câstigat prima liga iberica pentru a doua oara consecutiv, declansând fiesta in capitala Catalunyei.


FC Barcelona a câstigat, miercuri, pentru a doua oara consecutiv, campionatul Spaniei, reusind sa obtina al 18-lea titlu din istorie, dupa ce a invins, cu scorul de 1-0, formatia Celta Vigo, in etapa a 36-a din Primera Division. Unicul gol al partidei de la Vigo a fost marcat de atacantul camerunez Samuel Eto’o, in minutul 55. Cu doua etape inainte de final, FC Barcelona are 79 de puncte, cu 11 mai multe decât ocupanta pozitiei secunde, Valencia, care a pierdut, cu scorul de 1-2, meciul cu Mallorca.


Ultima echipa care a reusit sa-si pastreze titlul in Spania este tot FC Barcelona, in 1998 si 1999, când era antrenata de Louis van Gaal. Cu 14 victorii consecutive in acest campionat, FC Barcelona nu a reusit sa depaseasca recordul stabilit de Real Madrid, din perioada lui Alfredo di Stefano, din sezonul 1960-61 (15 succese consecutive).


FC Barcelona se afla si in cursa pentru câstigarea Ligii Campionilor, urmând sa joace finala, pe 17 mai, la Paris, cu Arsenal Londra.


Eto’o savureaza noul succes


Atacantul camerunez al „extraterestrilor“, Samuel Eto’o, a spus la finalul partidei de la Vigo ca se bucura mai mult de acest titlu, decât de cel pe care FC Barcelona l-a câstigat anul trecut.


„Acest titlu are mai multa savoare decât cel de anul trecut, deoarece este dificil sa câstigi doua campionate la rând. Am acordat foarte multa importanta acestui titlu, deoarece am muncit mult pe parcursul a doi ani. Speram ca aceste succese sa continue“, a spus Eto’o.


La rândul sau, antrenorul Frank Rijkaard a opinat ca Barcelona a câstigat pe merit un nou titlu de campioana.


„Suntem foarte multumiti ca ne-am indeplinit obiectivul. Echipa si suporterii au meritat acest lucru“, a precizat Rijkaard.


Si presedintele gruparii catalane, Joan Laporta, s-a aratat foarte incântat de performanta trupei lui Rijkaard.


„Acest nou titlu este o recompensa pentru efortul echipei, munca bine facuta si spectacolul oferit. Sa câstigi doua campionate consecutiv este un lucru extraordinar“, a afirmat Laporta.


Sarbatoare la Barcelona


Numerosi suporteri ai echipei FC Barcelona au iesit pe strazile localitatii catalane pentru a sarbatori câstigarea celui de-al 18-lea titlu de catre formatia antrenata de Frank Rijkaard. Suporterii s-au adunat in centrul Barcelonei si s-au indreptat spre locul traditional de sarbatorire a victoriilor: fântâna Canaletas. In drumul spre Canaletas, fanii au scandat, au claxonat si au aprins artificii.


Potrivit legendei, cel care bea apa din fântâna Canaletas revine mereu la Barcelona. Suporterii Barcelonei si-au insusit legenda si vor sa creada ca daca vor sarbatori titlurile in acest loc, vor urma si altele.


Primera Division, etapa a 36-a


Rezultate inregistrate in partidele disputate miercuri, in etapa a 36-a a campionatului Spaniei: Deportivo Alaves – Betis Sevilla 2-0 (Aloisi ’18, Nene ’54), Atletico Madrid – Osasuna Pamplona 0-1 (Munoz ’15), Athletic Bilbao – Real Zaragoza 1-0 (Yeste ’75), Cadiz – Real Sociedad 2-2 (Estoyanoff ’67, Lucas Lobos ’90+3-penalti / Xabi Prieto ‘9, Garitano ’47), Espanol Barcelona – Deportivo La Coruna 1-2 (Luis Garcia ’43 / Ivan Carril ’73, Tristan ’89), Mallorca – Valencia 2-1 (Arango ‘9, Doni ’47 / Angulo ’17), FC Sevilla – Getafe 3-0 (Pulido ’22-autogol, Saviola ’31, Luis Fabiano ’40), Villarreal – Malaga 2-1 (Guille Franco ’11, Tacchinardi ’20 / Gerardo ’22-penalti), Celta Vigo – FC Barcelona 0-1 (Eto’o ’55). Meciul Racing Santander – Real Madrid s-a disputat aseara.


Clasament: 1. FC Barcelona – 79 de puncte (campioana); 2. Valencia – 68 de puncte; 3. Real Madrid – 66 de puncte (un meci mai putin disputat).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS