15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRapid si Steaua se lupta in sferturi

Rapid si Steaua se lupta in sferturi

Meciul tur dintre cele doua echipe românesti este programat pe 30 martie, pe stadionul „Giulesti“, returul urmând sa se dispute pe 6 aprilie, pe Stadionul „National – Lia Manoliu“.


Echipele bucurestene Rapid si Steaua se vor intâlni in sferturile de finala ale Cupei UEFA, s-a stabilit ieri, in urma tragerii la sorti care a avut loc la Eindhoven. Meciul tur este programat pe 30 martie, pe stadionul „Giulesti-Valentin Stanescu“, returul urmând sa se dispute pe 6 aprilie, pe Stadionul National din Complexul Sportiv „Lia Manoliu“. Invingatoarea va intâlni in semifinale câstigatoarea din dubla mansa FC Basel – Middlesbrough.


Drumul a fost deschis de Stiinta


Doua echipe românesti se vor intâlni in premiera in cupele europene, dupa ce Steaua si Rapid au fost puse sa se lupte in sferturile actualei editii a Cupei UEFA.


In urma tragerii la sorti efectuate ieri, România va avea pentru a doua oara in istorie o reprezentanta in semifinalele Cupei UEFA. Prima echipa româneasca care a ajuns in aceasta faza a Cupei UEFA a fost Universitatea Craiova, in sezonul 1982-1983. Oltenii au fost eliminati atunci de Benfica Lisabona, dupa doua rezultate de egalitate (0-0 in Portugalia si 1-1 la Craiova).


Programul sferturilor si semifinalelor


Iata programul sferturilor de finala ale Cupei UEFA, stabilit in urma tragerii la sorti care a avut loc ieri, la Eindhoven: FC Sevilla (Spania) – Zenit Sankt-Petersburg (Rusia), FC Basel (Elvetia) – Middlesbrough (Anglia), Rapid Bucuresti (România) – Steaua Bucuresti (România), Levski Sofia (Bulgaria) – Schalke 04 (Germania). Meciurile tur vor avea loc pe 30 martie, iar returul este programat pe 6 aprilie.


In prima semifinala se vor intâlni invingatoarele din meciul Levski Sofia – Schalke 04 si FC Sevilla – Zenit Sankt-Petersburg, iar in a doua, echipele care se vor impune in partidele Rapid Bucuresti – Steaua Bucuresti si FC Basel – Middlesbrough. Semifinalele sunt programate pe 20 aprilie (turul) si 27 aprilie (returul). Finala se va disputa pe 10 mai, la Eindhoven.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS