16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJanika Kostelic, al patrulea aur olimpic

Janika Kostelic, al patrulea aur olimpic

Schioarea croata Janika Kostelic a cucerit medalia de aur la combinata alpina din cadrul Olimpiadei de iarna, in urma victoriei obtinute sâmbata, la San Sicario, in proba de coborâre. Kostelic (24 ani), cu timpul total de doua minute, 51 de secunde si opt sutimi (1:29.40, la coborâre, si 1:21.68, in ambele manse la slalom), le-a devansat pe austriaca Marlies Schild, câstigatoarea probei de slalom, care a insumat doua minute, 51 de secunde si 58 de sutimi (1:30.36, la coborâre, si 1:21.22, in ambele manse la slalom) si pe suedeza Anja Paerson – 2:51.63 (1:29.57, la coborâre, si 1:22.06, la slalom).


Janika Kostelic a obtinut in Piemont al patrulea sau titlu olimpic, dupa cele trei cucerite in 2002, la Salt Lake City, intre care si cel de la combinata, specialitate in care este dubla campioana mondiala (2003, 2005).


Probele de la combinata alpina au fost inversate, slalomul disputându-se vineri, inaintea coborârii, din cauza conditiilor meteorologice – caderi masive de zapada si vânt puternic. O astfel de inversare a mai avut loc si la Jocurile Olimpice de la Nagano (1998), din aceleasi motive.


Aamodt, câstigator la Super-G


Schiorul norvegian Kjetil Andre Aamodt a câstigat sâmbata medalia de aur la Super-G, depasindu-l cu numai 13 sutimi de secunda pe austriacul Herman Maier, care s-a ales cu argintul, bronzul revenindu-i elvetianului Ambrosi Hoffmann. Pentru Aamodt este al treilea titlu olimpic, dupa cele cucerite in 1992 si 2002. Concursul a fost amânat cu aproape trei ore din cauza furtunilor de zapada, ceata, vântul si slaba vizibilitate facând viata grea schiorilor. 17 competitori reusisera sa coboare, insa au fost nevoiti sa o ia de la capat. Bruno Kernen s-a oprit la mijlocul traseului. „M-am oprit, pentru ca nu mai vedeam nimic in fata. Nu cred ca Olimpiada ar trebui sa fie asa“, a spus dezamagit schiorul elvetian, clasat in final pe locul 18.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS