15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNeintelegeri intre arbitri

Neintelegeri intre arbitri

Presedintele AJF Dolj, Nicu Neagoe, si trei dintre cei mai buni arbitri din Craiova se inteapa, dupa ce n-au cazut la pace in privinta unei colaborari.


Presedintele AJF Dolj a dezvaluit ca in aceasta iarna a incercat sa revitalizeze arbitrajul doljean, propunându-le celor mai buni trei arbitri din Craiova, Sebastian Coltescu, Mihai Iliescu si Silviu Buzarnescu, sa preia conducerea Comisiei Judetene de Arbitri de Fotbal Dolj. „I-am chemat pe cei trei la mine si le-am propus sa preia comisia de arbitri, pentru ca actualul presedinte, Nicolae Ionescu, vrea sa se retraga din cauza unor probleme de sanatate. M-am gândit ca le fac si lor un bine si sa câstige si AJF Dolj niste oameni cu experienta. Coltescu urma sa fie presedinte, Iliescu vicepresedinte si Buzarnescu secretar. Au venit la mine cu o lista cu opt puncte in care mi-au cerut, printre altele, ca nimeni sa nu se amestece in comisia de arbitraj, sa preia delegarile inca din iarna, desi eu doream sa-si intre in pâine din vara, si sa bage câtiva oameni in corpul observatorilor. Am fost de acord cu toate cerintele lor, cu exceptia uneia. Coltescu a vrut salariu 100 de euro pe luna, lucru cu care eu n-am fost de acord. Atunci s-au suparat si au plecat“, a dezvaluit ieri Nicu Neagoe.


Neagoe nu discuta de pe pozitii de forta


Presedintele AJF sustine ca a incercat sa-i convinga pe cei trei ca isi pot face imagine prin functiile propuse, insa ideea a fost respinsa clar de acestia. „Coltescu mi-a spus ca el n-are nevoie de imagine. Ca are nevoie de bani pentru ca este in somaj. Poate daca accepta si peste doua luni, când termina somajul, venea la mine si imi spunea ca n-are ce mânca, ii dadeam si aia 100 de euro pe care i-a vrut. Dar nu mi-a placut atitudinea lui si faptul ca mi-a pus sula in coasta“, a adaugat, indignat, Neagoe. Acesta a fost nevoit sa gaseasca alta solutie pentru functia de sef al arbitrilor, Lucian Bozdogescu, arbitru divizionar C, incepându-si deja ucenicia pentru a-i succede lui Nicolae Ionescu.


„Nu este vina noastra“


Incercarile repetate de a-l contacta ieri pe Sebastian Coltescu au ramas fara succes, in schimb, am discutat cu arbitrul asistent, Mihai Iliescu, unul dintre cei propusi de Nicu Neagoe la conducerea comisiei de arbitri, care a explicat de ce s-a ajuns in aceasta situatie neplacuta. „Eu si Silviu Buzarnescu nu puteam sa acceptam functiile propuse in conditiile in care Coltescu nu era presedinte. Baiatul a spus ca vrea salariu pentru ca nu vrea sa se scrie prin presa ca este arbitru somer si ca daca AJF nu-l angajeaza trebuie sa-si caute de lucru. Ce putea sa faca Sebastian Coltescu? Sa ia bani din fondul arbitrilor? Ne facusem planuri frumoase, voiam sa punem bazele unei chestiuni profesioniste, sa alcatuim un lot de perspectiva la nivelul judetului Dolj si sa fie o chestiune transparenta. Noi am fi fost de acord sa lucram in aceasta echipa, dar daca nu s-a putut, nu este vina noastra“, a precizat arbitrul asistent Mihai Iliescu, care este, ca si Sebastian Coltescu, arbitru FIFA.


Coltescu s-a scolit la Barcelona


Proaspat intrat pe lista FIFA, Sebastian Coltescu a participat saptamâna trecuta la un curs de informare in domeniul arbitrajului la Barcelona. La acesta au participat toti nou-venitii pe lista FIFA, acestia fiind testati si aflând ultimele noutati in domeniul arbitrajului. Ieri, Coltescu a trecut pe la Nicu Neagoe si i-a povestit despre experienta spaniola, facându-i cadou un fanion. „M-am intâlnit cu Coltescu si nu ii port pica pentru ce a facut. Nu vreau ca peste ani sa spuna ca a avut o sansa si m-am opus eu. Coltescu este un arbitru tânar, are 28 de ani, si este un arbitru bun, dar ramân la convingerea ca a gresit fata de AJF Dolj“, a spus Neagoe, care crede ca Sebastian Coltescu a fost prost sfatuit de apropiati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS