23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMinerul Jilt Matasari, in pragul falimentului

Minerul Jilt Matasari, in pragul falimentului

Sport Club Minerul Jilt Matasari a intrat in lichidare judiciara incepând cu 3.11.2005, procedura declansata de Directia Generala a Finantelor Publice Gorj in vederea recuperarii sumei de 9.068.480.000 de lei vechi pe care divizionara C o datoreaza statului. Presedintele clubului, Ion Ruset, recunoaste ca are de inapoiat statului aproximativ zece miliarde de lei, datorii acumulate pe timpul fostului presedinte, Ion Moraru.


„Eu recunosc ca sunt datorii totale de aproape zece miliarde de lei preluate de la fosta conducere. Voi solicita sa se faca un control de catre noii cenzori ai societatii, iar in lunile decembrie si ianuarie vom analiza daca se mai poate continua sau nu. Eu sper sa terminam campionatul“, a afirmat Ruset.


Acesta nu se gândeste sa treaca activitatea clubului pe alta societate, cum au procedat majoritatea cluburilor din Divizia A, ci doreste ca in doi ani sa achite datoria: „Nu-mi permiteam sa fac o simulare de genul asta. Dorinta noastra este sa obtinem o reesalonare si ma bazez pe niste chichite juridice. Sper ca in 2006 sa ne platim datoriile la zi si o mare parte din restante. In doi ani s-ar achita datoriile, mai putin cele dubioase“.


Ruset nu vrea sa plateasca datoriile dubioase, gen cesiuni la diverse firme, echipament sportiv nereceptionat, cauzate de managementul prost al vechii conduceri, si va incerca sa gaseasca o cale ca toti cei raspunzatori sa plateasca.


„Minerii“ au intrat de ieri in vacanta


Fotbalistii divizionarei C au intrat de ieri in vacanta si vor reveni la antrenamente pe 10 ianuarie. Pâna pe 28 decembrie, directorul tehnic al echipei, Titu Nicolicescu, trebuie sa prezinte un program de pregatire si o lista cu jucatorii care vor fi transferati in aceasta iarna. Din considerente financiare, Minerul Jilt Matasari s-a orientat catre campionatul judetean, unde a descoperit jucatori suficient de valorosi pentru a putea face fata in esalonul trei.


„Nu vom face transferuri mari de la Divizia C sau B. Am urmarit cu atentie fotbalisti din Divizia D pe care vom incerca sa-i aducem in aceasta iarna, chiar si imprumutati pe sase luni“, este planul de achizitii al presedintelui Ion Ruset.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS