20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal„U“ Craiova – Sepsi | Cu gândul doar la victorie

„U“ Craiova – Sepsi | Cu gândul doar la victorie

Universitatea Craiova o va întâlni astăzi, de la ora 21.00, pe Sepsi Sf. Gheorghe, într-o partidă în care miza este foarte importantă. O victorie a Științei, coroborată cu una a Farului la CFR Cluj ar aduce locul 2 și i-ar scuti pe alb-albaștri de un baraj pentru particparea în cupele europe.

Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Sepsi!

Această partidă din cadrul etapei a 10-a, ultima din play-off-ul Superligii, va fi arbitrată de Cătălin Popa (Pitești). Acesta va fi ajutat la cele două linii de asistenții George Neacșu (Vâlcea) și Marius Badea (Vâlcea). Al patrulea oficial va fi Ionuț Coza (Cernica).

VAR-ul va fi asigirat de Sorin Costreie (Voluntari) și Andrei Moroiță (Voluntari).

Observator CCA va fi Irina Mîrț (București). LPF l-a indicat supervizor pe Ion Marin (București).

Constantin Gâlcă: „E un meci important. Ne poate deschide drumul spre locul 2“

Antrenorul Universitatea Craiova, Constantin Gâlcă, a declarat că partida cu Sepsi este una foarte importantă pentru că îi poate oferi şansa la locul 2 formaţiei sale.

„Sepsi este o echipă care a avut rezultate pozitive în ultima perioadă. Cu siguranţă va veni cu multă încredere. Este un meci important, pentru că ne poate deschide drumul spre locul 2. Depinde de noi, iar apoi depinde de ce se întâmplă la Cluj. Eu mi-aş dori să ne calificăm în cupele europene pe meritele noastre, nu pe alte lucruri. Deci îmi doresc să câştigăm cu Sepsi, să le oferim o bucurie suporterilor. După aceea vom vedea ce se întâmplă la Cluj. Dar e important să câştigăm, indiferent ce se întâmplă la Cluj“, a afirmat el.

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

„Din păcate, pe cei care au probleme medicale o să-i vedem pe teren abia în campionatul următor. Sepsi este o echipă agresivă, care pune presiune, care vrea să recupereze cât mai repede mingea. S-a văzut şi când au fost în inferioritate numerică a rezistat destul de bine. Aşa că trebuie să ştim să gestionăm aceste lucruri şi să profităm de spaţiile pe care ei le lasă. E important ceea ce facem noi în teren. Sperăm să îi aducem în număr cât mai mare pe fani la stadion, dar asta o putem face doar prin prestaţiile noastre“, a adăugat Gâlcă. VEZI VIDEO AICI!

Marian Danciu: „E nevoie și de noroc“


Din rândul jucătorilor Științei, mijlocașul Marian Danciu a declarat că echipa sa are nevoie şi de puţin noroc pentru a se califica direct în cupele europene.

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

„Sepsi vine după două meciuri câştigate, aşa că ne aşteptăm la un meci greu. Obiectivul nostru este victoria. Ştim că Sepsi joacă un fotbal plăcut. Eu nu mai am emoţii, pentru meciul de mâine (sâmbătă – n.r.) trebuie să avem în gând numai victoria. E nevoie doar de puţin noroc ca Farul să o încurce pe CFR Cluj şi noi să evităm barajul pentru cupele europene“, a precizat Danciu.

Bernd Storck se gândește la revanșă

De partea cealaltă a baricadei, antrenorul formației Sepsi, Bernd Storck, a declarat că elevii săi vor face tot posibilul pentru a câștiga și acest meci, în perspectiva de a termina pe locul 4. El a subliniat că atmosfera la echipă este foarte bună.

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

„Vom încerca să terminăm ultimul meci al sezonului cu puncte. Pentru a face acest lucru, trebuie să avem o mentalitate de învingători, trebuie să avem în minte că ne deplasăm la Craiova pentru a câștiga. Am pierdut ultimele două meciuri pe teren propriu cu Universitatea Craiova, dar ne dorim să rupem această serie. Trebuie să facem mai puține greșeli, deoarece adversarii noștri au jucători foarte buni în atac. La final, le-a mulțumit suporterilor noștri pentru susținerea acordată, exprimându-și speranța că vor fi alături de noi și în următorul sezon“, acesta este rezumatul declarației făcute de antrenorul Bernd Storck, postată de covăsneni pe pagina oficială a clubului.

LPF a oferit statistica

Nouă victorii, cinci remize şi cinci înfrângeri este palmaresul înregistrat de craioveni pe teren propriu în acest sezon. De partea cealaltă, covăsnenii au câştigat şapte dintre cele 19 deplasări, iar de alte două ori au terminat la egalitate.

11.813 spectatori / meci este media consemnată în dreptul Universităţii Craiova în ediţia curentă, locul 3 la acest capitol.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 21 ori, de 10 ori s-au impus oltenii, de şase ori a câştigat gruparea din Sf. Gheorghe, iar alte cinci partide s-au terminat la egalitate.

Prima confruntare din campionat a avut loc pe 19 septembrie 2017, Sepsi – Universitatea Craiova 2-3. Acesta a fost şi jocul cu cele mai multe goluri marcate.

Cea mai recentă dispută directă din SuperLiga României: 21 aprilie 2024, Sepsi – Universitatea Craiova 1-3. Golurile au fost marcate de Marius Ştefănescu, respectiv Denil Maldonado, Andrei Ivan şi Lyes Houri.

Mediile de vârstă: Universitatea Craiova – 25 ani şi cinci luni / Sepsi OSK Sf. Gheorghe – 26 ani şi opt luni.

Superliga | Play-off, etapa 10 (ultima):

Sâmbătă, 18 mai – ora 21.00:
CFR Cluj – Farul Constanța;
Universitatea Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe.

Duminică, 19 mai – ora 21.00:
Rapid – FCSB.

Clasament: 1. FCSB 49 puncte (golaveraj 12-9), 2. CFR Cluj 43 (14-13), 3. „U“ Craiova 41 (15-12), 4. Farul 36 (18-15), 5. Sepsi 34 (15-14), 6. Rapid 29 (11-22).

Baraj pentru menținere / promovare:

Joi, 17 mai: FC Botoșani – CS Mioveni 1-0 (retur 24 mai).
Luni, 20 mai – ora 20.00: Dinamo – Csikszereda Miercurea Ciuc (retur 27 mai).

Baraj pentru cupele europene:

Duminică, 19 mai – ora 14.30: Oțelul Galați – U Cluj (o singură manșă).

Citește și: Costel Gîlcă și Marian Danciu au prefațat meciul „U“ Craiova – Sepsi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS