15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportInvincibilii intre ei!

Invincibilii intre ei!

Universitatea – CFR Cluj


• Stadion „Ion Oblemenco“, astazi, ora 19.30 (TV Sport).


• Formatii probabile:


Universitatea: Bornescu – Ciuca, D. Stoica, Mitchell – Dananae, Saceanu, Stinga, D. Mihai, Velcovici – Dina, D. Orac. Antrenor: Ovidiu Stinga.


CFR Cluj: M. Tudor – Panin, Jula, Milosevic, Miclaus – Minteuan, D. Munteanu, Coroian – Tilinca, Anca, Surdu. Antrenor: Dorinel Munteanu.


• Vor arbitra: L. Dan – N. Marodin, Ad. Vidan.


• Observatori: P. Mehedintu, S. Prodan.


CFR Cluj este cel mai vechi club din Divizia A., „Feroviarii“ vor aniversa in 2007 un secol de existenta! Universitatea este prima echipa de club din România calificata in sferturile de finala ale Cupei Campionilor Europeni (1981/1982) si semifinalele Cupei UEFA (1982/1983), ani de glorie ai „Craiovei Maxima“, ani in care CFR Cluj „naviga“ prin Divizia B si C (a retrogradat in 1982). Cam asa s-a scris istoria. Oltenii au cucerit pe atunci Europa, dar acum s-a cam intors roata. Dupa venirea in aceasta vara a lui Dorinel Munteanu la „feroviari“, Clujul a inceput sa fie un fel de punct de reper pe harta fotbalistica a Europei, CFR eliminind, in Intertoto, echipe cu traditie, iar in campionat, dupa sase etape, este neinvinsa!


UnivStiinta, cum este denumirea actuala a oltenilor (conform societatii actuale), a ajuns in B2 si, aidoma clujenilor, este neinvinsa, fiind singura formatie din cele trei serii de B care a obtinut cinci victorii din cinci partide.


Asadar, asta-seara se intilnesc doua echipe invincibile in campionatul românesc, cu o mica-mare diferenta, A si B, dar care, in Cupa României, ar putea fi anulata. Chiar daca oficialii olteni pretind ca obiectivul „number one“ este repromovarea, Universitatea ar putea evolua in Cupele Europene printr-un parcurs de exceptie in „competitia KO“. De altfel, acest obiectiv a fost luat in calcule de diriguitorii echipei.


De-a lungul istoriei Cupei României au fost cazuri cind echipe mici, din ligi inferioare, au cistigat trofeul: Metalul Resita (1954), Ariesul Turda (1961), Chimia Rimnicu Vilcea (1973), iar in finala din 1967 s-a calificat o divizionara C, Foresta Falticeni! De ce n-ar repeta Craiova 2005 isprava acestor „buturugi mici“?!


Intilnirea de astazi este pentru Universitatea cel mai tare examen al acestui inceput de sezon, cu CFR Cluj fiind excluse orice speculatii. Indiferent de rezultat, suporterii olteni ar trebui astazi sa ia exemplul celor din Timisoara, adica sa-si sustina favoritii continuu. A nu se uita ca CFR Cluj a invins pe Athletic Bilbao, Saint Etienne…


Un oficial al gruparii oltene a declarat ieri: „Partida este deschisa oricarui rezultat. Ar putea fi si o minune, cum ziceti, adica sa ne calificam. Intilnim una din primele trei formatii ale campionatului, o revelatie si in Cupa UEFA Intertoto, asa ca… Baietii sint insa mobilizati, vor sa elimine pe CFR Cluj, dar daca nu se va intimpla asta nu va fi nici o tragedie. Prima speciala? Depinde de cum joaca baietii. De fapt, aceasta problema este la latitudinea patronului. Nici la meciul cu Dacia Mioveni nu a fost anuntata prima, dar dupa meci s-a dat.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS