15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportS-a stins lumina Olteniei

S-a stins lumina Olteniei

„U“ Craiova – Otelul 0-6


• Stadion: „Ion Oblemenco“, spectatori: 300.


• Au marcat: Iacob ‘3, ’62, ’77, Badescu ’41, Tanase ’44, M. Alexandru ’73.


Universitatea: Banica – Florea, Badaluta (’46, Stavaru), Feleaga, Curteanu – Dananae, Cl. Tudor (’78, Radulea), Lazarovici, Ticlea – Ungureanu (’57, N. Oprea), Stoianof. Antrenor: Eugen Neagoe.


Otelul: Barbu – Zeciu, Rohat, D. Munteanu – Dragomir, Balauru (’71, M. Alexandru), V. Tanase, Izvoreanu, Nanu (’62, Mozacu) – Badescu (’65, D. Oprea), V. Iacob. Antrenor: Mihai Stoichita.


• Au arbitrat: V. Sandu – C. Avram, M. Rigo.


• Observatori: D. Neagu, N. Grigorescu.


• Cartonase galbene: Iacob, Balauru, Rohat.


La funeraliile Stiintei a venit putina lume. Majoritatea celor care i-au fost alaturi in clipele frumoase au parasit-o pe drumul spre Divizia B. Poate pentru ca nu au suportat sa o vada ingropata sau poate nu au iubit-o atit de mult pe cit spuneau. Momentul a fost dureros pentru toata suflarea alb-albastra, dar numai 300 de insi au purtat cosciugul Stiintei simbata seara.


Nimeni nu a fost preocupat de ceea ce se intimpla pe teren la incheierea oficiala a celor 41 de ani in prima linie. In peluza, ultrasii pledau pentru pedepsirea „ucigasilor“ Stiintei de catre organele statului, iar la tribuna intii fanii care au vazut Bordeaux si Leeds pe „Ion Oblemenco“ invocau justitia divina pentru a razbuna aceasta „faradelege“.


„Sa le aprindem in curind si la mormintul lui Dinel Staicu!“, a fost dorinta exprimata la finalul partidei cu Otelul de un suporter care avea luminari in mina si lacrimi in ochi. Cu capetele in pamint sau furiosi, craiovenii prezenti la ultimul meci din campionat au realizat cu greu ca din vara aceasta isi pot vedea echipa numai de la ora 11.00.


Pe harta fotbalistica a Diviziei A, Oltenia este in continuare reprezentata, de Pandurii Tirgu Jiu, dar si-a pierdut simbolul, Universitatea Craiova. Echipa gorjeana trebuie apreciata si sustinuta, dar nu se pune problema unei comparatii cu Stiinta, asa cum 42 de ani de lipsa din primul esalon nu pot concura cu 41 de ani de glorie in Divizia A si in Europa. Felicitari Pandurii, dar lumina Olteniei s-a stins anul acesta. Stiinta a intrat in negura Diviziei B, un tarim de mult uitat de alb-albastri si de unde revenirea in „A“ se anunta cel putin la fel de dificila precum debutul.


Dar ce a cistigat vreodata Stiinta cu usurinta?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII