15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPârtia din Rânca îi aşteaptă pe schiori

Pârtia din Rânca îi aşteaptă pe schiori

Iubitorii sporturilor de iarnă au condiţii bune pentru a se distra la Rânca în acest sfârşit de săptămână. Cele două zile de ninsori abundente de la jumătatea săptămânii au făcut ca pârtia din centrul zonei montane să se prezinte în condiţii optime pentru practicarea sporturilor de iarnă: schi, sanie, snowboarding. Pentru a nu exista nici un fel de probleme, administratorii pârtiei M1 au folosit şi tunurile de zăpadă.
Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj, a declarat că turiştii sunt aşteptaţi în staţiune, iar aceştia şi-au anunţat deja prezenţa la cota 1.650, ştiind faptul că a nins din nou la Rânca.
„Condiţiile sunt foarte bune şi e bine că avem măcar o pârtie practicabilă. Nu cred că sunt zece pârtii în ţară unde se poate schia în condiţii bune, şi la Rânca este una dintre acestea. E bine că a nins două zile din abundenţă şi s-a refăcut stratul de zăpadă. Au mai folosit tunurile, zăpada a fost bătută, astfel încât totul arată bine acum. Sunt staţiuni în România în care pârtiile sunt închise. Am avut noroc şi a nins, pentru că altfel începea să se vadă pământul. Acum este bine şi aşteptăm ca măcar în zona montană iarna să îşi spună cuvântul în perioada următoare. Drumul este curat, se poate urca fără problemă. Noi suntem pregătiţi să intervenim pe pârtie şi sperăm să avem cât mai puţine evenimente“, a declarat Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public Salvamont şi Salvaspeo Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS