15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGerul trimite muncitorii acasă

Gerul trimite muncitorii acasă

Gerul năprasnic care s-a abătut peste judeţul Mehedinţi afectează viaţa oamenilor. Cele -17 grade Celsius înregistrate în noaptea de luni spre marţi a trimis acasă mai mulţi angajaţi din Drobeta Turnu Severin. Conducerea Şantierului naval Severnav a luat măsura trimiterii în concediu de odihnă, timp de două săptămâni, a circa 80% dintre angajaţi, din cauza temperaturilor scăzute care nu permit navaliştilor să execute lucrări de calitate, mai ales în cazul celor bazate pe sudura electrică. Conducerea şantierului a spus că această decizie a fost luată împreună cu angajaţii.
„Am hotărât să luăm concediu în două tranşe, respective în cele două perioade cu probleme: când e ger şi când e foarte cald. Decizia noastră a fost împărtăşită şi de angajaţi, mai ales că întreruperea lucrului pe cala de montaj a navelor nu le afectează salariile“, a precizat directorul de producţie, Valentin Popa.
Navaliştii speră că, până la sfârşitul săptămânii, mercurul termometrelor va urca, iar lucrările de montaj, asamblare şi vopsitorie vor putea fi reluate. Gerul din ultimele zile îngreunează şi activitatea celor de la Regia de Termoficare, iar cei care au de suferit sunt locatarii de la bloc, care constată că temperatura din calorifere scade pe zi ce trece. Cei mai afectaţi sunt locuitorii din zona centrală a oraşului, aflată la periferia sistemului de termoficare, care nu au întârziat să se plângă de frigul din locuinţe.
„Am primit sesizări şi e normal, pentru că sistemul nu funcţionează la întreaga capacitate. Oamenii au început să ne sune şi să se plângă pentru că sunt nemulţumiţi că nu au caloriferele atât de calde. Din cauza temperaturilor scăzute, reţelele se înfundă, apar probleme şi randamentul scade. Noi am renovat reţelele secundare, însă cele primare sunt foarte vechi şi nu mai fac faţă”, a spus Cornel Dumangiu, şeful Regiei de Termoficare din Drobeta Turnu Severin.  Gerul va persista în judeţul Mehedinţi până la sfârşitul săptămânii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS