15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalControl epidemiologic înainte de cursuri

Control epidemiologic înainte de cursuri

După o săptămână de vacanţă, elevii de la Colegiul „Domnul Tudor“ şi cei de la Şcoala Generală nr. 14 din Drobeta Turnu Severin au fost aşteptaţi la uşă de profesori pentru efectuarea controlului epidemiologic, după ce zilele trecute o elevă de clasa a VII-a de la Şcoala Generală nr. 14 a fost diagnosticată cu virusul gripal AH1N1.
Cele două unităţi de învăţământ au fost dezinfectate, astfel încât să nu existe pericolul contaminării celorlalţi elevi.
„Toate clasele şi laboratoarele au fost formolizate şi apoi aerisite. Eu cred că nu va mai fi nici o problemă din acest punct de vedere“, a spus directorul Colegiului „Domnul Tudor“, Carmen Mihăilescu.
Aceleaşi măsuri au fost luate şi la Şcoala Generală nr. 14, cu diferenţa că aici clasa a VII-a C a fost închisă, iar elevii acesteia vor sta acasă până pe 15 noiembrie. Referitor la numărul de persoane depistate cu AH1N1 în Severin, inspectorul general al ISJ, Emil Mirică, susţine că, dacă 10% dintre elevii unei clase vor absenta într-o zi de şcoală, aceasta va fi închisă.
„Va trebui să vedem clar dacă aceşti elevi absentează pe motiv de boală sau dacă pur şi simplu chiulesc“, a declarat Emil Mirică.
Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi susţine că în şcoli nu se pune deocamdată problema ca elevii să poarte măşti de protecţie, chiar dacă fiecare unitate de învăţământ a primit cel puţin 200 de măşti.
„Elevii nu vor purta măşti. Trebuie să se ştie că, dacă trei elevi din trei clase diferite vor fi suspecţi de gripa nouă, întreaga şcoală va fi închisă pentru o săptămână“, a declarat Marinică Stoian, director adjunct al DSP Mehedinţi.
O persoană recent întoarsă din Italia este suspectă de gripă nouă, ieri fiindu-i recoltate probe care au fost trimise la Institutul „Cantacuzino“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS