16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAmeninţarea repartitorului

Ameninţarea repartitorului

Firma ISTA, care se ocupă cu montarea şi citirea repartitoarelor în câteva mii de apartamente din Craiova, refuză să dea asociaţiilor listele cu calculul costurilor pentru căldură, dacă nu plătesc la timp contravaloarea citirii repartitoarelor.

Unele asociaţii de locatari s-au trezit săptămâna trecută că nu-şi mai pot ridica de la ISTA repartizarea costurilor pentru căldură, mai precis, calculul făcut de angajaţii respectivei societăţi pe baza citirii pe luna anterioară. Aşa a păţit Asociaţia 16 Rovine II, ai cărei reprezentanţi s-au trezit că nu au cum să calculeze factura la căldură pentru şase blocuri fiindcă nu pot intra în posesia citirilor făcute de ISTA. „Încă de la montarea repartitoarelor eu am refuzat să închei un contract cu ei pentru că nu le consider viabile. Contractele de citire şi plată s-au făcut între locatari şi firmă. Alte asociaţii au încheiat însă contracte. Ulterior, cei de la repartitoare au cerut mărirea tarifului de citire şi calcul de la 0,5 la 0,7 euro, o creştere cu aproape 35% a preţului. Locatarii au început să nu mai plătească atunci când au văzut că facturile sunt încărcate şi nici nu au vrut să audă de majorarea preţului. Nemulţumirea oamenilor a crescut atunci când nu au mai primit nici chitanţe de la cei care făceau citirea. Pusă în această situaţie, firma ISTA a încercat să încheie contract  cu asociaţia, dar eu am refuzat. Apoi ne-am trezit că nu primim listele cu repartizarea costurilor pentru căldură. Explicaţia: nu am plătit citirea. Am sunat, am mers personal şi acum suntem buni de plată. La fel au păţit şi celelalte asociaţii, care, chipurile, nu şi-au achitat datoria către ISTA“, a spus preşedintele Asociaţiei nr.16 Rovine II.

Pe urmele Termoficării

Este cunoscut faptul că fiecare craiovean care a ales să-şi monteze repartitoare plăteşte lunar 0,5 euro sau mai mult pentru citirea fiecărui repartitor din locuinţă. Cei care citesc repectivele aparate vin lunar în casele oamenilor să noteze consumul în baza căruia se calculează factura.Totodată, încasează şi banii pentru citire, dacă au încheiat contract cu fiecare locatar.
 Dar încasările pot fi făcute şi de casierul de la asociaţie, dacă aceasta a fost înţelegerea contractuală. Puşi în situaţia de a întârzia cu plata facturilor, oamenii spun că ISTA calcă pe urmele Termoficării, cu ameninţări şi penalităţi. Şi că vor ajunge într-o bună zi să renunţe la serviciile acestei societăţi, solicitând rezilierea contractelor.
Rezilierea contractului cu firma şi menţinerea repartitoarelor sunt posibile în condiţiile în care citirea, calculul şi repartizarea căldurii pe baza indicaţiilor repartitoarelor se fac de o persoană din asociaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII