15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSpitalul de boli psihice, fără căldură

Spitalul de boli psihice, fără căldură

Spitalul de boli psihice din cartierul Gura Văii al municipiului Drobeta Turnu Severin este vizibil afectat de criză. Bolnavii nu au tot timpul căldură, iar instituţia nu are fonduri pentru a achiziţiona o nouă centrală, cea de acum fiind foarte veche. La Secţia de boli psihice sunt internaţi 65 de pacienţi, dar 30 pot fi numiţi cazuri sociale. Aceştia au venit pentru internare şi nu au mai plecat din lipsa unui adăpost.
Din lipsa banilor, unitatea sanitară are căldură doar dimineaţa, între 5.00 şi 10.00, şi seara, cinci ore. Peste noapte se mai folosesc prin rotaţie şase calorifere electrice pentru toate cele 12 saloane. Bolnavii sunt îmbrăcaţi mai gros, cu haine militare pe care le-au primit în urmă cu doi ani de la jandarmii mehedinţeni.
Managerul Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin, Denise Buzulică, a spus că este la curent cu această problemă şi că se încearcă găsirea unor soluţii. Aceasta mai spune că problema provine de la centrala termică foarte veche, la care funcţionează doar un cazan. „Din lipsa fondurilor, Spitalul de la Gura Văii nu are căldură nonstop. Ştiu despre această problemă şi încercăm să remediem situaţia. Până atunci, saloanele sunt încălzite doar zece ore pe zi, în rest se folosesc cele şase calorifere electrice pentru 12 saloane. Ne descurcăm cum putem deocamdată“, a spus directoarea generală a Spitalului Judeţean, Denise Buzulică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS