15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalÎnşelaţi cu viza

Înşelaţi cu viza

Aproximativ 5.000 de mehedinţeni, membri ai AJVPS, susţin că au fost înşelaţi de şefii lor, care le-au perceput taxe la începutul anului pentru a le viza permisele expirate şi le-au eliberat chitanţe pe care nu este trecut motivul plăţii. La pescuit însă, organele de drept i-au sancţionat şi le-au întocmit acte premergătoare unui dosar penal pentru braconaj piscicol pe Dunăre. Numai ieri, 20 de pasionaţi ai pescuitului s-au ales cu amenzi şi avertismente din partea Poliţiei Fluviale pentru braconaj piscicol. „Pe 2 februarie am fost la pescuit pe baza chitanţei eliberate de la AJVPS, dar mi s-a dat avertisment. Unora care au fost cu mine li s-au aplicat amenzi. Când am arătat chitanţa poliţistului, mi-a spus că nu se specifică în ce bază s-a plătit. Am achitat 65 de lei pentru pescuit sportiv pe o perioadă de un an şi Poliţia Fluvială nu ne lasă să pescuim, pentru că permisele de la ANPA nu sunt bune“, a spus un pescar sportiv.

Şefii AJVPS şi ANPA au dat bir cu fugiţii

Oamenii sunt nemulţumiţi fiindcă au plătit pentru a pescui legal şi consideră că au fost înşelaţi. De aceea, au luat cu asalt sediul Asociaţiei Pescarilor şi Vânătorilor, însă directorul instituţiei a dat bir cu fugiţii şi i-a lăsat să dea explicaţii pe un casier şi un funcţionar.
„Din punctul meu de vedere, pescarii pot merge la pescuit. Nu ştiu de ce poliţia nu îi lasă să pescuiască, e problema lor“, a spus un contabil de la asociaţie.
Pescarii au mers apoi la poliţie, unde li s-a spus că asociaţia lor le-a încasat banii ilegal, iar ei nu au voie să pescuiască. Singurii care oferă acest drept sunt cei de la Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură. „Nu au plătit degeaba, este un protocol încheiat cu Poliţia de Frontieră, cu Poliţia Transporturi Navale şi cu Jandarmeria ca acei oameni să fie lăsaţi să pescuiască fără permise până ce ANPA le va tipări. Din punctul meu de vedere, pot să meargă la pescuit“, a spus şeful Poliţiei Fluviale din Drobeta Turnu Severin.
Pescarii au fost îndrumaţi de poliţie la ANPA, dar reprezentanţii instituţiei au dat şi ei bir cu fugiţii, au închis biroul şi s-au făcut nevăzuţi. „Nu e nimeni la ANPA. Au plecat, au şi birourile închise, vin numai la salarii“, au spus oamenii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS