15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljenii, mai bolnavi în septembrie

Doljenii, mai bolnavi în septembrie

După vacanţa de vară doljenii s-au îmbolnăvit subit. O arată situaţia eliberării de medicamente compensate şi gratuite, care a înregistrat o creştere semnificativă în septembrie faţă de luna august. Potrivit Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Dolj, majoritatea farmaciilor au terminat plafoanele la medicamente pe luna septembrie, iar o treime dintre acestea au terminat chiar şi fondurile suplimentare alocate după 19 septembrie.
„Din 205 farmacii aflate în relaţii contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate, 168 eliberau la 23 septembrie medicamente compensate şi gratuite, iar 159 de farmacii eliberau medicamente pentru cele patru boli cronice“, a declarat Daniela Gheorghe, purtătoarea de cuvânt a CAS Dolj.
Valoarea totală a fondurilor pentru medicamente compensate şi gratuite a fost în luna august de 6,547 milioane de lei, la care s-au adăugat suplimentări de 2,156 milioane de lei. În luna septembrie, s-a înregistrat aceeaşi valoare. Cu toate acestea, fondurile s-au terminat mult mai repede, explicaţia fiind faptul că medicii au eliberat mai multe reţete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS