16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGrădiniţa din Cocorova, mutată într-un modul

Grădiniţa din Cocorova, mutată într-un modul

Micuţii din satul Cocorova, din comuna Turburea, vor merge, începând cu 17 septembrie, la grădiniţa amenajată într-un modul de metal. Vechea clădire în care funcţiona unitatea şcolară din sat a fost afectată de o furtună, în luna august.

15 elevi de la grădiniţa din localitatea Cocorova, comuna gorjeană Turburea, vor începe noul an şcolar într-un modul în care până acum locuiau sinistraţii din satul Seciuri. Grădiniţa a fost improvizată de autorităţile locale, după ce pe 11 august clădirea în care învăţau atât copiii de grădiniţă, cât şi elevii de clasele I-IV a fost afectată de o furtună puternică. Potrivit lui Teodor Iloiu, edilul comunei gorjene Turburea, în acea locaţie nu se mai pot ţine cursurile: „Pe 11 august a plouat foarte puternic şi a dat piatră care a distrus atât acoperişul, cât şi o parte din pereţi. Nu se mai pot face cursuri aici, aşa că a trebuit să găsim o modalitate. Am vorbit cu primarul comunei Roşia de Amaradia şi ne va da două module în care vor învăţa aceşti elevi. Cei de la Autoritatea de Sănătate Publică Gorj ne-au spus că, dacă nu vom avea două module, nu ne vor da autorizaţia sanitară de funcţionare“, a spus Iloiu.

Subprefectul Constantin Dumitrescu a spus că pentru cei 10 – 15 copii din Cocorova nu există un spaţiu amenajat decât dacă se foloseşte un astfel de modul.

Şcoală în imobil închiriat

Şcoala primară din Cocorova funcţiona într-o clădire pentru care Primăria Turburea a plătit câţiva ani o chirie de patru milioane de lei vechi lunar. Potrivit edilului Teodor Iloiu, imobilul a fost câştigat în instanţă de proprietari, care au hotărât să ceară chirie.

„Nu era o sumă foarte mare. Am plătit-o pentru că în zonă nu mai sunt terenuri şi imobile unde am fi putut avea şcoala. Acum, am vorbit din nou cu proprietarii şi ne vor lua chirie şi pe teren. Cele două imobile le vom instala lângă vechea şcoală. Nu ştiu cât va fi chiria“, a precizat Iloiu. Elevii care au învăţat până anul trecut în Şcoala de la Cocorova vor fi mutaţi în unitatea şcolară de la Poiana. „Sunt doar 20 de elevi şi vor avea de mers pe jos aproximativ şase kilometri. Am decis că vom închiria un microbuz care îi va transporta la unitatea şcolară din satul vecin“. Edilul de la Turburea a solicitat de mai multe ori un microbuz de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, însă până acum nu a primit decât promisiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS