15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOltenii s-au înghesuit la loto

Oltenii s-au înghesuit la loto

Loteria Română a pus la bătaie ieri cel mai mare premiu din istoria sa. Împinşi de vise, speranţe sau un „pariu“ cu norocul, craiovenii au stat la cozi interminabile la agenţiile loto.

Potul de peste 27,9 milioane de lei pus în joc duminica trecută de Loteria Română nu şi-a găsit nici un câştigător, spre dezamăgirea multor români. Această întâmplare a determinat un fond de câştiguri greu de imaginat pentru extragerea de ieri, mai ales că premiul la categoria I la Loto 6/49 nu a mai fost câştigat de 15 extrageri (ultimul premiu la categoria întâi a fost câştigat pe 6 mai, de un colectiv format din zece jucători din Ploieşti care au obţinut o sumă de peste 5,6 milioane de lei). „Pentru următoarea tragere Loto 6/49 de duminică, 26 august, estimăm un fond de câştiguri la categoria I în valoare de aproximativ zece milioane de euro“, se arată într-un comunicat de presă emis de Loteria Română.

„Întotdeauna merg pe o variantă. Acum am pus trei, poate-poate“

 

Indiferent de câte speculaţii s-au făcut în ultima perioadă cu privire la corectitudinea jocului 6 din 49 şi indiferent de dezamăgirea acumulată de-a lungul celor 15 reporturi, craiovenii nu au ezitat să-şi încerce încă o dată norocul. Ieri-dimineaţă, unele agenţii loto au fost luate cu asalt de zeci de oameni care sperau că la sfârşitul zilei viaţa lor se va schimba pentru totdeauna. Pentru această extragere specială, unii craioveni şi-au schimbat obiceiurile, astfel că au „pariat“ pe mai multe numere decât de obicei. În plus, mulţi nu ştiu ce ar face cu banii dacă ar câştiga. „Întotdeauna merg pe o variantă. Acum am pus trei, poate-poate. Nu ştiu ce o să fac cu banii dacă voi câştiga, dar mai am timp să mă gândesc“, a declarat Jana Dragomir, o craioveancă de 38 de ani. În această situaţie sunt mai mulţi olteni. „Nu ştiu ce voi face cu banii dacă voi câştiga. Aştept să câştig şi să mă văd cu banii în mână şi sunt sigur că voi găsi ceva de făcut cu ei“, a spus Andrei R., de 30 de ani.

 

Craiovenii vor să împartă banii cu familia

 

Mulţi dintre cei prezenţi ieri la agenţiile loto şi-au făcut deja planul la bani. „Dacă aş câştiga, aş porni propria afacere, nu înainte de a-i face soţiei cadou o sumă considerabilă de bani pentru a ieşi la cumpărături“, a afirmat George Marinescu, de 32 de ani, care ştie că acest lucru o va face cu siguranţă fericită pe soţia sa. Faptul că o parte din bani vor merge la ceilalţi membri ai familiei este susţinut şi de alţi craioveni. „O să-mi iau o maşină şi o casă şi restul de bani o să-i împart cu familia. De fapt, numerele mele norocoase sunt zilele de naştere ale celor dragi“, a spus Adiţă L., de 25 de ani.

Formula potenţial câştigătoare a craiovenilor conţine însă şi alte numere decât cele aferente zilelor de naştere. „Am venit cu nepoţica să mă ajute la numere. Pentru ea joc. O să-i dau ei dacă voi câştiga. Pentru mine nu voi opri nimic pentru că mie îmi ajunge ce am acum“, a explicat Ileana Sandu, o bunică de 60 de ani.

 

Cozi la loto pentru potul cel mare

 

Mii de târgujieni au jucat la loto, în încercarea de a pune mâna pe unul dintre cele mai mari câştiguri din istoria Loteriei Române. Dacă sâmbătă târgujienii nu mai conteneau să intre şi să iasă din agenţiile loto din municipiu, ieri, au fost nevoiţi să stea la coadă pentru a juca o variantă sau mai multe, în speranţa că vor câştiga.

Cele mai mari câştiguri la loto

1.01.2006 – 17.730.355,67 lei, premiu câştigat de un colectiv de jucători din Bucureşti

5.06.2005 – 17.381.610,04 lei, premiu câştigat de un jucător din Galaţi

18.06.2006 – 14.712.583,31 lei, premiu câştigat de un jucător din judeţul Harghita

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU