22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateÎngrijirea mâinilor uscate

Îngrijirea mâinilor uscate

Mâinile îţi dezvăluie vârsta mai mult decât alte părţi ale corpului, spune o vorbă din bătrâni. Pentru că sunt muncite şi expuse intemperiilor au nevoie de puţină atenţie. Îngrijirea nu trebuie să ia mult timp sau să fie scumpă ca să fie eficientă.

Pentru protejarea mâinilor trebuie să îţi aminteşti să porţi mănuşi atunci când utilizezi produse de curăţat sau când lucrezi în grădină şi să foloseşti o cremă regenerantă pe timpul nopţii. Este un efort mic, având în vedere rezultatele. Ori de câte ori ai ocazia apelează la plante medicinale pentru îngrijirea mâinilor.
Pentru cele aspre, crăpate, se foloseşte o infuzie de creţişoară, fenicul sau muşeţel, cu care se spală mâinile. Aceasta se obţine din trei linguriţe de plantă proaspătă sau uscată într-o jumătate de litru de apă clocotită. Se lasă până când se răceşte suficient, apoi se ţin mâinile în apă caldă timp de 10-15 minute. La sfârşit se usucă şi se aplică o cremă hidratantă, de preferat pe bază de glicerină şi muşeţel. Băile de plante sunt recomandate pentru mâini şi picioare. Îngrijesc pielea şi relaxează totodată. Se folosesc plante calmante, cum ar fi lavandă, măghiran sau cimbru din care se prepară un ceai concentrat, care se adaugă la apa din baie. Se ţin picioarele în apa respectivă zece minute, după care se usucă bine şi se tratează cu o cremă hidratantă.

Hidratarea

Se pot folosi pentru hidratare şi măşti cu albuş de ou şi miere, pe care le puteţi prepara în casă. Zeama de lămâie albeşte pielea şi este un remediu excelent pentru mâinile uscate, la fel şi roşiile sau castraveţii proaspeţi cu care se masează mâinile pentru a deveni catifelate.
Uleiul de măsline este foarte bun pentru îngrijirea pielii. Conţine vitamina E şi vitamina A, care previn îmbătrânirea pielii şi o hrănesc.
Cea mai bună metodă de întinerire a pielii rămâne însă exfolierea. Folosiţi pentru aceasta o mască obţinută în casă din trei linguri de ovăz, trei linguriţe de lămâie, o lingură de ulei de măsline şi două-trei linguriţe de apă. Se amestecă toate ingredientele, cu excepţia uleiului de măsline care se adaugă la sfârşit. Cu amestecul obţinut se masează puternic mâinile. Un alt remediu pentru mâini îmbătrânite este o mască din miez de nucă. Se mărunţeşte miezul de nucă şi trebuie amestecat cu puţin ulei de măsline şi miere. Se masează mâinile cu acest amestec, care le hrăneşte şi totodată îndepărtează pielea moartă.

Întărirea unghiilor

Unghiile se tratează cu o infuzie obţinută din două linguri de seminţe de mărar. Se pisează mai întâi seminţele într-un mojar, se adaugă peste ele 200 de mililitri de apă caldă şi se lasă la macerat. După o oră se strecoară, iar lichidul se păstrează în sticlă, bine închisă. Atunci când este nevoie, aplicaţi pe unghii, folosind eventual un beţişor cu vată. Se lasă să acţioneze cel puţin zece minute.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII