22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateDeclinul începe la 27 de ani

Declinul începe la 27 de ani

Abilităţile mentale ale creierului nostru încep să intre în declin, chiar atunci când ne aflăm în floarea vârstei. Capacităţile mentale încep să scadă la 27 de ani, după ce au atins un maximum la vârsta de 22 de ani. Din această cauză, terapiile destinate să oprească procesul de îmbătrânire ar trebui să înceapă mult mai devreme de vârsta pensionării, susţin cercetătorii americani. Prof. Timothy Salthouse de la Universitatea Virginia şi colaboratorii săi au realizat pe parcursul a şapte ani un studiu pe 2.000 persoane sănătoase, cu vârste între 18 şi 60 de ani. Împreună cu echipa lui, medicul american a testat abilităţile mentale ale participanţilor; aceştia au fost puşi să rezolve puzzle-uri vizuale, să-şi amintească unele cuvinte şi să detecteze anumite tipare în litere şi simboluri. Astfel de teste sunt folosite în mod normal pentru diagnosticarea unor boli mentale, cum ar fi demenţa senilă.
În urma studiului, s-a constatat că primele semne de declin mental apar începând cu vârsta de 27 de ani. De la această vârstă încep să fie afectate viteza de gândire şi vizualizarea spaţială. Memoria începe să dea semne de „bătrâneţe“ în jurul vârstei de 37 de ani.
Totodată, s-a constatat că până la 60 de ani se menţin abilităţile creierului de a înmagazina noi cunoştinţe, cum ar fi învăţarea unor noi cuvinte sau acumularea unor cunoştinţe de cultură generală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS