19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateObezitatea dăunează grav sănătăţii

Obezitatea dăunează grav sănătăţii

Obezitatea este la fel de dăunătoare ca fumatul, susţin medicii englezi, care au venit cu o predicţie îngrozitoare. Până în 2012, numărul copiilor obezi din Marea Britanie va depăşi un milion.
Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Medical Britanic şi citat de BBC, riscurile de îmbolnăvire pentru un tânăr obez sunt similare cu ale unei persoane care fumează mai mult de zece ţigări pe zi. Pentru acest studiu, efectuat de Institutul Karolinska din Suedia, au fost folosite chestionarele completate în urmă cu mai mulţi ani de 46.000 de bărbaţi în vârstă de 18 ani. Aceştia au fost monitorizaţi mai mult de 38 de ani în cadrul unui program de sănătate publică.
Participanţii la studiu au fost întrebaţi dacă fumează, numărul ţigărilor şi li s-a calculat periodic indicele de masă corporală (greutatea în raport cu înălţimea). Un indice normal este de 18,5 şi 24,9. Excesul de greutate se traduce printr-un indice de 25 şi 30, iar obezitatea prin valori mai mari de 30.
S-a constatat că riscul de moarte subită era la fel de mare la bărbaţii care fumau mai mult de zece ţigări pe zi şi la cei obezi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU