19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateCum sa ne aparam de insecte

Cum sa ne aparam de insecte

Câteva sfaturi menite sa diminueze riscul intepaturilor de insecte:


Evitati traversarea pe jos a locurilor unde este posibil sa existe capuse. Schimbati pur si simplu itinerarul sau perioada de efectuare a calatoriei.


In regiunile globului unde exista tântari, evitati activitatile in aer liber in timpul serii sau in zori, când acestia sunt mai activi.


Chiar daca vizitati o regiune cu clima calda, fiti prevazatori si puneti in bagajele dumneavoastra haine cu mâneci lungi, pantaloni lungi. Camasa trebuie sa fie introdusa in pantaloni. Când va deplasati pe jos prin spatii in care e posibil sa existe capuse, trageti-va sosetele peste pantaloni si purtati cizme, nu sandale.


Dupa ce intrati in locuinta, faceti o inspectie amanuntita a corpului – in special a picioarelor si bratelor – precum si a hainelor. Depistarea eventualelor capuse va fi usurata daca hainele sunt de culoare deschisa sau alba. Indepartarea imediata a eventualelor capuse poate sa previna infectia.


Plasele contra tântarilor se monteaza la ferestre, usi, in jurul patului si sunt necesare ori de câte ori sistemul de ventilatie nu este adecvat.


Insecticidele sunt utile pentru alungarea tântarilor din incaperile de locuit. In functie de ingredientele active, unele insecticide pot fi aplicate pe haine sau direct pe piele. Cititi cu atentie si respectati instructiunile de folosire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS