10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateAloe Vera, o farmacie intr-o planta

Aloe Vera, o farmacie intr-o planta

Aloe Vera este cunoscuta de secole, in intreaga lume, pentru proprietatile ei terapeutice deosebite. Are o mare capacitate de retentie a apei si contine peste 70 de vitamine, minerale, proteine, aminoacizi si enzime.


O minune care dureaza numai doua ore


Principalul dezavantaj care a facut ca folosirea aloei sa nu fie atât de raspândita pe cât este planta de eficienta in tratarea atâtor afectiuni a fost instabilitatea accentuata a gelului extras din frunze. Dupa taierea unei frunze, sucul obtinut prin stoarcerea acesteia (gelul) se oxideaza rapid (daca nu este prelucrat in decurs de doua ore), pierzându-si drastic din calitatile curative (aproximativ 95 % din principiile active sunt oxidate si atacate de microorganisme).


Acest fapt a facut ca utilizarea ei sa fie limitata numai la zonele in care planta creste in mod natural. In ultima vreme insa s-a descoperit o modalitate de a stopa procesul de oxidare in vederea pastrarii tuturor principiilor active din planta, prin adaugarea unor antioxidanti naturali, cum ar fi vitaminele A, C si E. Gelul este astfel stabilizat si rezista o perioada lunga de timp dupa recoltarea frunzei (in loc de câteva ore poate rezista chiar si patru ani), pastrându-si intacte toate calitatile terapeutice.


Utilizare


Produse de aloe vera se gasesc in comert. Gelul creste rezistenta la imbolnaviri: alergii, astm bronsic, boli tumorale. Ajuta la detoxifierea organismului cu rezultate atât de bune incât gelul de aloe vera a fost supranumit „detergentul tubului digestiv“, el curatând si alimentând in acelasi timp corpul cu substante esentiale. Este util in osteoporoza, diabet zaharat, in probleme articulare si reumatice, stimuleaza regenerarea tesuturilor (in varice, hemoroizi, ulcer gastro-duodenal). Imbunatateste starea psihica si fortifica organismul, putând fi folosit la tratarea depresiilor, stresului, tulburarilor de somn, in convalescenta.


Material realizat in colaborare cu dr. Dr. Cristina Pirsoi, Centrul Naturist TERRA-QI Chengguang Craiova, str. Sf. Dumitru, nr. 3


Tratament


Pentru detoxifierea organismului, se administreaza gel de aloe vera (se gaseste in comert) de doua sau trei ori pe an, in cure de o luna. Este important ca in timpul administrarii sa se consume minimum 1,5-2 litri de lichide pe zi.


Se incepe cu o lingura de gel dimineata si seara, inainte de masa cu 30 minute, se bea cu inghitituri mici, tinându-se cât mai mult in gura pentru a se face absorbtia la nivelul mucoasei bucale. Se creste apoi doza progresiv, pâna la doua linguri dimineata si doua seara. La copii peste doi ani se administreaza numai un sfert sau o jumatate din doza unui adult.


Daca apar mici tulburari (diaree, oboseala, moleseala, modificarea culorii urinei) nu trebuie sa ne ingrijoram. Aceste simptome indica eliminarea masiva a toxinelor din organism si dispar dupa câteva zile. In cazul persoanelor cu hiperaciditate gastrica, dozele se administreaza dupa mese. In caz de insomnie, a doua doza se ia la prânz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS