22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Sfatul medicului

Transmiteti intrebarea dumneavoastra la [email protected], pe pagina www.gds.ro sau la tel. 0251/412.146. Raspunsurile sunt oferite de medici specialisti


Mariana Fieraru din Craiova:


„Baiatul meu, in vârsta de 22 de ani, are in fiecare zi dureri puternice de cap care cedeaza doar cu analgezice. Analizele de sânge, EKG-ul, tomograful, toate sunt normale. Ce ar putea fi si cui ne putem adresa?“


Dr. Delian Ionescu, medic medicina generala, Policlinica ELGA din Craiova: „Deoarece cefaleea are multiple cauze va recomandam sa faceti un consult neurologic, un consult ORL si un consult oftalmologic pentru a putea depista cauza durerii si astfel se va putea institui un tratament eficient“.


Grigore Ionescu, 83 de ani, din Craiova:


„La articulatia soldului stâng am o durere mare care persista când stau in picioare sau pe scaun si când merg. Când stau in pat, durerea se mai diminueaza. Am facut zece sedinte de fizioterapie, m-am frictionat cu Fastum gel, vaselina Tamus, solutie de rodul pamântului, Keto – spray si fenilbutazona, am luat mai mult de trei saptamâni Artroflex de trei ori pe zi, dar fara nici o ameliorare“.


Dr. Serban Gavrila, medic primar balneofizioterapie la Spitalul de Urgenta Craiova: „Este vorba probabil de o coxartroza si osteoporoza asociata cu o discartroza lombara. Durerea poate sa fie de la discopatia lombara sau coxartroza. Pentru siguranta ar trebui facuta o radiografie. Cât priveste tratamentul medicamentos urmat, acesta nu este tintit pe afectiune. Artroflex este un medicament de fond care nu diminueaza durerea si nu reduce inflamatia. Bolnavului ii trebuie un antireumatic serios. Fiind din Craiova, ii recomand sa ia trimitere de la medicul de familie pentru fizioterapie. Are nevoie de investigatie si osteodensitometrie si apoi tratament tintit pe afectiunile de care sufera. Poate beneficia de investigatii gratuite si medicamente compensate daca se adreseaza unei clinici care are contract cu Casa de Asigurari de Sanatate“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS