18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateTamâia, de mare ajutor in tratamentul reumatismului

Tamâia, de mare ajutor in tratamentul reumatismului

Boswellia Serrata este un arbust raspândit pe continentul asiatic. Prin incizii in scoarta acestui arbust se obtine o substanta rasinoasa, de culoare galbui-rosiatica, aromata, care se intareste in contact cu aerul. Aceasta rasina aromata nu este altceva decât obisnuita tamâie, folosita in ceremoniile religioase, medicina si parfumerie.


In medicina, Boswellia este folosita pentru proprietatile terapeutice deosebite determinate de compusii cu actiune antiinflamatoare si uleiurile esentiale continute in compozitie. Uleiurile esentiale au proprietati antiinflamatoare, antiseptice, astringente, carminative si cicatrizante, diuretice, expectorante si sedative.


Antiinflamator si analgezic


Studiile si testele recente au demonstrat ca extractul de Boswellia prezinta o importanta actiune antiinflamatoare si analgezica. Spre deosebire de antiinflamatoarele nesteroidiene de sinteza (despre care se stie ca administrate intern pe termen lung favorizeaza dezvoltarea ulcerelor gastro-duodenale si accelereaza degenerarea articulatiei in prezenta unei artrite), acidul boswellic protejeaza articulatiile si nu favorizeaza aparitia ulcerului. Extractul de Boswellia poate fi util ca adjuvant in afectiuni ale articulatiilor (diferite tipuri de artroze), boli inflamatorii ale intestinului gros (boala Crohn, colite ulcerative), dureri articulare (altele decât cele reumatice) si musculare, astm bronsic.


Dr. Cristina Pirsoi, Centrul Naturist TERRA-QI Chengguang Craiova, str. Sf. Dumitru, nr. 3


Supliment nutritiv


BOSWELLIA este un supliment nutritiv din extracte vegetale de uz zilnic, utilizat in medicina traditionala pentru ameliorarea durerilor reumatice si a senzatiei de rigiditate musculara, la trezirea din somn. Se prezinta sub forma de capsule (30 intr-o cutie) la pretul de 159.000 de lei. Se administreaza 1-2 capsule de doua ori pe zi timp de 1-6 luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU