15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVictor Ponta a prezentat noul Guvern în Parlament

Victor Ponta a prezentat noul Guvern în Parlament

Premierul Victor Ponta prezintă în Parlament componenţa noului Guvern, din care fac parte reprezentanţi ai Partidului Social Democrat (PSD), ai Partidului Conservator (PC), ai Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), ai Uniunii Democrate a Maghiarilor din Românie (UDMR) şi independenţi, informează b1.ro. Toţi miniştrii au fost audiaţi în comisiile parlamentare şi au primit avize favorabile. „Acest guvern continuă programul de guvernare prezentat şi aprobat în 21 decembrie 2012. Este un program construit în cadrul USL şi trebuie dus la îndeplinire până la viitoarele alegeri. Vreau să asigur membrii Parlamentului că toate direcţiile fundamentale vor fi păstrate: nu se pune problema schimbării cotei de 16%. Primul punct în discuţiile cu FMI: reducerea CAS şi scutirea de impozitare pe profitul reinvestit”, a spus Ponta, în plenul Parlamentului.

„Cele două obiective fundamentale sunt stabilitatea politică şi instituţională. România este un pol de stabilitate în zonă, o ţară care a făcut paşi importanţi de dezvoltare economică, într-un context din ce în cel mai dificil. Avem o instabilitate până în decembrie 2014 când Traian Băsescu îşi va încheia mandatul, care constă nu doar în declaraţii politice, ci şi în foarte multe contestări şi piedici puse Guvernului”, a mai spus Ponta.

Premierul Ponta a declarat că speră ca preşedintele Băsescu să accepte noul Guvern, precizând că se află în Parlament în baza articolului 85 din Constituţie privind strict schimbarea compoziţiei politice a Guvernului şi că noul Executiv continuă programul de guvernare aprobat în 2012.

Surse participante la şedinţa liderilor PSD, PC, UNPR, UDMR desfăşurată anterior şedinţei de plen au precizat că premierul Ponta va prezenta structura Cabinetului conform deciziilor anterioare, fără a ţine cont de ultimele declaraţii publice ale preşedintelui Traian Băsescu.

Şeful statului a propus asumarea răspunderii Guvernului pe programul de guvernare, el spunând că se poate face excepţie, prin decizia BP reunite, de la termenul de 5 zile pentru aşteptarea observaţiilor la program şi asigurând că va numi miniştrii imediat după asumare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS