15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCrin Antonescu: PNL votează împotriva noului Guvern

Crin Antonescu: PNL votează împotriva noului Guvern

Crin Antonescu a anunţat astăzi că Partidul Naţional Liberal (PNL) va vota împotriva noului Guvern al lui Victor Ponta, informează b1.ro. „Nu e prima tentativă de investire a unui Guvern. Nu e prima oară când vorbesc din postura de membru al opoziţiei şi totuşi ceva nou există. L-am ascultat pe premier spunându-ne aceleaşi vorbe ispititoare din 2012. Înţeleg că sunt oameni, parlamentari, partide, cetăţeni, tentaţi să le creadă. În orice caz, PNL şi eu nu le mai putem crede pentru că le-am crezut o dată, le-am invesitit cu toată încrederea”, a declarat Antonescu.

„Nu putem astăzi, oricât am avea de-a face cu aceeaşi persoană, oricât ar fi de neschimbat un program de guvernare să îl credem. PNL nu va da votul acestui Guvern reformulat. Va vota împotriva sa din trei mari motive. În primul rând, deşi nu se încalcă nici un articol al Constituţiei, dacă guvernul primeşte votul va fi un guvern legal, va fi un guvern profund ilegitim din punct de vedere electoral şi politic. În decembrie 2012 electoratul României a făcut un lucru extraordinar şi pentru prima dată din 1990 au dat unui actor politic mai multe mandate decât majoritatea necesară în Parlament. Pe acest program s-a întemeiat pretenţia legitimă a lui Ponta şi a noastră de a impune şi preşedintelui României şi opiniei publice româneşti desemnarea lui Ponta ca prim-ministru şi constituirea Guvernului USL”, a arătat liderul PNL.

„Nu uit că şi noi am primit parlamentari din alte partide. Traseismul parlamentar redevine decisiv în a impune guverne împotriva votului dat de cetăţeni. Încă un lucru foarte grav din regimul Băsescu este pus în practică. Deşi ni se spune că programul a rămas acelaşi, ştim despre intenţiile de a respecta acest program. Am impiedicat o mărire inacceptabilă de taxe cu aşa numita taxă de solidaritate, am împiedicat legea amnistiei, am împiedicat trecerea legii Roşia Montană în formula cumpărata de Gold Corporation, am împiedicat ca poliţia şi marile porturi să nu treaca acolo unde nu au ce căuta”, a precizat liberalul. „Ştim toţi că acesta este un guvern PSD cu ajutorul necesar al UDMR. Restul sunt litere, fantome, depozite de traseişti. PSD îşi asumă guvernarea României”, a continuat Antonescu.

„Aşa numita criză Iohannis a avut drept miză controlul de un anumit tip asupra ministerului de Interne. Vorbim de stat de drept: noi nu am înţeles prin asta negocierile pentru procurori. Legea amnistiei este secretul noii majorităţi”, a mai spus el. „Vă rog, încetaţi cu lucruri care nu sunt demne. Încetaţi să spuneţi că aşteptaţi să ne întoarcem la guvern. Acceptaţi că există şi onoare. Nu e chiar o plăcere să facem afaceri”, s-a adresat Antonescu lui Victor Ponta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS