16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCandidaţi pătaţi

Candidaţi pătaţi

Pe lista candidaţilor pătaţi dată publicităţii de Pro Democraţia, Agenţia de Monitorizare a Presei şi Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie se află şi câţiva candidaţi în colegiile din Olt, printre care actuali parlamentari şi funcţionari publici. Cele şapte persoane fac parte din PSD+PC, PNL, PD-L şi PRM.

 

Printre cei introduşi pe lista „ruşinii“ se numără secretarul de stat Gigel Ştirbu, membru PNL, deputaţii în exerciţiu Renică Diaconescu (PSD+PC), Dumitru Dragomir (PRM) şi Mircea Coşea (PD-L).

Gigel Sorinel Ştirbu, secretar de stat în Ministerul Culturii şi Cultelor, fost preot, fost subprefect de Olt până spre finalul anului 2007 şi finul lui Călin Popescu Tăriceanu, candidează pentru un loc în Camera Deputaţilor din partea PNL în Colegiul 6. Lui i se impută anumite discrepanţe care ar exista în ultimele declaraţii de avere, dar şi faptul că firma familiei sale, George’s, administrată acum de soţia şi de mama sa, ar fi fost implicată în afaceri de trafic cu alcool contrafăcut.

Medicul Renică Diaconescu este candidatul alianţei PSD+PC la Camera Deputaţilor în Colegiul 1 (Slatina). El este „remarcat“ de cele trei organizaţii care au elaborat lista candidaţilor pătaţi pentru traseismul politic de care a dat dovadă şi pentru că şi-ar fi însuşit sume de bani necuvenite, dar şi alte drepturi. Potrivit săptămânalului Academia Caţavencu, care a publicat în ediţia de ieri prima parte a candidaţilor cuprinşi pe listă, Renică Diaconescu a trecut pe la ApR, PUR, PD, PNL, din nou la PUR (devenit PC), iarăşi la PNL, ajungând acum să candideze din partea PSD+PC. Şef al Secţiei neurologie recuperatorie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, lui Renică Diaconescu i
s-a imputat că ar fi încasat nejustificat sume de bani de la spital pentru zile în care figura prezent şi la Camera Deputaţilor.

Dumitru Dragomir, candidat pentru încă un mandat de deputat din partea PRM în Colegiul 2, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în mai 2008, într-un dosar „în care apar cazuri de luare de mită, fals, uz de fals, abuz în serviciu şi alte fapte de corupţie“. „Potrivit rechizitoriului, Dragomir ar fi primit un teren în Bucureşti pentru ca, în schimb, să fie de acord cu achiziţia de către Liga Profesionistă de Fotbal – cu încălcarea Statutului LPF – a unui teren cu un preţ supraevaluat“, se arată în Academia Caţavencu. În acelaşi dosar mai figurează numele unor parteneri de afaceri ai lui Dragomir şi fiul său.

Dacă singura vină a deputatului Mircea Coşea este cea de traseist politic, întrucât de acuzaţia de ofiţer sub acoperire al Securităţii a scăpat printr-o contestaţie admisă de CNSAS, candidatului PD-L la Camera Deputaţilor în Colegiul 6, Marin Ionică, i se reaminteşte modul dubios în care firma fiului său a obţinut fonduri europene în urmă cu câţiva ani. Banii au fost obţinuţi prin ADR Sud-Vest Oltenia, în condiţiile în care Ionică avea calitatea de membru în CA al acestei agenţii, ocupând şi funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Olt. Pe listă mai figurează Valeriu Andrei Steriu, candidat PSD+PC, şi Marin Bobeş, candidat din partea aceleiaşi alianţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII