18.3 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRegistrul Salariaţilor creează probleme

Registrul Salariaţilor creează probleme

OLT. În această perioadă, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt se confruntă cu o problemă nouă. Mulţi angajatori nu mai completează REVISAL, Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor, pe măsură ce apar modificări în legătură cu situaţia salariaţilor şi nici nu transmit registrul electronic la ITM.

Cu ocazia ultimelor controale, inspectorii de muncă au depistat zece societăţi comerciale în această situaţie. Reprezentanţii firmelor au primit numai un avertisment.

Printre unităţile care nu şi-au respectat obligaţia de a completa şi transmite REVISAL s-a numărat şi Primăria Piatra Olt. „În timpul controalelor, inspectorii noştri s-au confruntat cu multe cazuri în care angajatorul nu a respectat prevederile legale cu privire la transmiterea la ITM Olt a Registrului General de Evidenţă a Salariaţilor. După ce au transmis prima dată registrele în format electronic, completate în mod corespunzător, angajatorii au obligaţia de a completa fiecare modificare şi de a transmite datele către noi“, a spus Eugen Mitu, inspectorul-şef al ITM.

Încă din luna martie 2007, când ar fi trebuit ca toate societăţile comerciale şi instituţiile să depună REVISAL, inspectorii de muncă au avut mult de furcă din cauza lipsei de interes manifestate de angajatori. S-au dat amenzi drastice şi zeci de avertismente până ce unităţile au intrat în legalitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU