18.3 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎnşelăciune şi şantaj cu autoturisme închiriate

Înşelăciune şi şantaj cu autoturisme închiriate

Poliţişti ai Direcţiei Geneale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, beneficiind de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., au efectuat ieri o percheziţie în Bucureşti şi au pus în aplicare nouă mandate de aducere, emise pe numele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, şantaj şi fals material în înscrisuri sub semnătură privată.
La activităţi au participat şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale – D.G.P.M.B..
Cei nouă membri ai grupului infracţional, cu vârste cuprinse între 26 şi 52 de ani, sunt bănuiţi că, în perioada martie – aprilie, ar fi comis mai multe înşelăciuni cu autoturisme închiriate.
Astfel, la data de 21 martie, unul dintre membri ar fi încheiat contracte de închiriere pentru două autoturisme de la societăţi de profil din Bucureşti şi judeţul Argeş, pe care ulterior le-ar fi vândut în Turcia, folosindu-se de documente false.
De asemenea, un alt membru al grupării, la data de 3 aprilie, ar fi închiriat un autoturism de lux, pentru 3 zile, de la o societate din judeţul Ilfov, pe care nu l-ar mai fi restituit în timpul prevăzut prin contract. În urma verificărilor efectuate de poliţişti, a reieşit faptul autoturismul în cauză ar fi fost vândut, cu documente false, în Turcia, iar ulterior înstrăinat în Afganistan.
Membrii grupului infracţional ar fi contactat, în repetate rânduri, persoana de la care ar fi închiriat autoturismul de lux, pe care, prin ameninţări şi intimidare, l-ar fi determinat să le ofere bani, pentru restituirea autoturismul închiriat.
În urma percheziţiei domiciliare efectuată de poliţişti, a fost identificat şi un bărbat care, figura ca urmărit, pe numele acestuia existând un mandat de executare a pedepsei închisorii pentru infracţiuni de furt.
În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, şantaj şi fals material în înscrisuri sub semnătură privată, patru dintre cei bănuiţi de comiterea de infracţiuni fiind reţinuţi.
Aceştia urmează a fi prezentaţi magistraţilor pentru a fi luate măsurile legale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS