15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFenechiu apare în interceptările din cazul Gruia Stoica

Fenechiu apare în interceptările din cazul Gruia Stoica

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost interceptat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în cazul Gruia Stoica. Procurorii susţin că Gruia Stoica intenţiona să trucheze o licitaţie de peste 100 de milioane de euro, organizată de Complexul Energetic Oltenia.

În interceptările făcute publice de DNA, se confirmă faptul că Gruia Stoica era dispus să dea şpagă.

„În data de 22.01.2014, Stoica Gruia, persoană ce controlează S.C. Grup Feroviar Român S.A. Bucureşti, membră a grupului Grampet,  a purtat discuţii cu învinuitul Boştină Doru Cătălin, avocat în cadrul Baroului Ilfov, în incinta restaurantului din cadrul hotelului…, situat în municipiul București, în cadrul cărora i-a trasat sarcini referitoare la modul de acţiune în vederea adjudecării la un preţ avantajos S.C. Grup Feroviar Român S.A. a contractului de transport de la nivelul S.C. C.E.O. S.A. Inițial, inculpatul Stoica Gruia l-a întrebat pe învinuitul Boştină Doru Cătălin dacă, se mai află în relații bune cu fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor din anul 2013 („Zi-mi şi mie tu erai pe bune cu un secretar de stat de la Transporturi, Găurean”). Urmarea a răspunsului afirmativ al învinuitului BOŞTINĂ DORU CĂTĂLIN, STOICA GRUIA a continuat, fiind interesat „cât de bine îl mai strunește pe directorul de la Transporturi, pe ăla mare”(n.n. referire la, directorul general al C.F.R. Marfă). Învinuitul, Boştină Doru Cătălin nu a fost capabil să ofere un răspuns concret dar a promis că „se va ocupa””, se arată în referatul procurorilor, obţinut de Realitatea TV.

Următoarele replici ale celor doi inculpați „trădează evident menirea infracțională” a întrevederii din data de 22.01.2014, se mai arată în referat.

Stoica Gruia: Cine este mai influent acolo, Fenechiu sau Găurean ?(n.n. referire la fostul ministru al Transporturilor Fenechiu Relu)
Boștină Doru-Cătălin: Fenechiu  nu mai are cum…
Stoica Gruia: Aşteptăm! Găurean era omul lui. Deci  după ce… îţi spun exact, vreau să-ţi fac o propunere.
Boștină Doru-Cătălin:Da. Da.
Stoica Gruia: Propunerea este că a mai avut un contract.
Boștină Doru-Cătălin:Da
Stoica Gruia: Asta înseamnă …scurt….
Boștină Doru-Cătălin: Mă ocup ?!
Stoica Gruia: Da, dar nu trebuie să…., deci, trebuie să aflăm…ştii tu…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS