Zilele Medicale Slătinene, ediția I, la 225 ani de la înființarea spitalului din Slatina

Spitalul Județean de Urgență Slatina organizează în acest an, de Ziua Sănătății, prima ediție a Zilelor Medicale Slătinene, în perioada 6-7 aprilie 2017, manifestare la care s-au înscris cu lucrări aproape 40 de medici și asistente din cadrul unității sanitare.

Evenimentul, care va avea loc joi și vineri, în intervalul orar 12,00-18,00, a fost solicitat de mai mult timp de personalul medical al spitalului, spune managerul unității, Elena Vișan, însă timpul relativ scurt rezervat organizării nu a permis ca lista lucrărilor să fie transmisă spre avizare forurilor profesionale, astfel încât participarea să însemne și puncte EMC acumulate. „Ne gândim pe viitor și la acest aspect, probabil chiar de anul viitor, acum am organizat manifestarea pur și simplu pentru că am văzut interesul personalului de a comunica pe teme profesionale. La acest eveniment am invitat și medicii de familie din Slatina, pentru că sala Centrului Cultural „Eugen Ionescu“ nu permite, totuși, un număr foarte mare de participanți“, a declarat Vișan.

Lucrările prezentate acoperă o arie largă de specialități medicale, de la chirurgie generală, la ginecologie, de la chirurgie buco-maxilo-facială, la medicină legală, de la hematologie, la medicină de urgență etc.


Spitalul Județean de Urgență Slatina este cea mai veche instituție medicală din județ, fiind înființat cu aproape o jumătate de veac înaintea Spitalului Brâncovenesc din București. Hotărârea de a pune la dispoziția comunității un medic a fost a filantropului slătinean Ionașcu Cupețu (lui i se mai atribuie ctitoria vechii catedrale a orașului, prima școală etc.), cel care, după pierderea unicei fiice, a hotărât să plătească un felcer, acesta îngrijind bolnavi în 15 paturi amenajate în chiliile din vecinătatea bisericii. Istoria spitalului face obiectul unui film documentar care va fi proiectat în cadrul evenimentului.Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 27 mai 2017

Top