18.9 C
Craiova
vineri, 14 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisIrina Begu a primit undă verde pentru Paris! Ea va reprezenta România la JO

Irina Begu a primit undă verde pentru Paris! Ea va reprezenta România la JO

Irina Begu e prima tenismenă calificată la Jocurile Olimpice pentru Team România! Aceasta a primit o derogare din partea Comitetului Olimpic al ITF, ea nemaievoluând în echipa de Billie Jean King Cup a României din 2022. Practic, Irina a fost scutită de la regula prin care sportivele ar fi trebuit să aibă minimum o prezență în echipa națională în cadrul Cupei Billie Jean King, în ultimele douăsprezece luni.

Conform freelancer-ului Daniel Radu, Begu s-a înscris cu clasamentul protejat (49 WTA) și are un loc asigurat pe tabloul de simplu. De un clasament protejat beneficiază jucătoarele ce lipsesc de pe circuit minimum 6 luni din cauza unei accidentări, a sarcinii sau a unei probleme medicale grave.

De asemenea, eleva lui Victor Crivoi se va putea înscrie și la dublu feminin, însă acolo nu are un loc asigurat și va depinde de clasamentul pe care îl va avea eventuala sa parteneră pe data de 10 iunie, când se va trage linie.

Begu nu a evoluat în niciun turneu între 30 august 2023 și 25 martie 2024. Ea s-a înscris și la Madrid, Roma și Roland Garros prin intermediul clasamentului menționat. Conform aceleiași surse, bucureșteanca va deveni singura noastră jucătoare cu trei prezențe la Jocurile Olimpice, indiferent de probă (Londra 2012, Rio 2016 și Paris 2024).

Meciurile de tenis de la Paris vor avea loc între 27 iulie și 4 august, pe zgura de la Roland Garros.

Citește și: Gabriela Ruse a făcut instrucție cu Mladenovic și e în sferturi la Trofeul Clarins

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS