20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAngajații de la Arhivele Naționale Dolj, protestează în fața instituției

Angajații de la Arhivele Naționale Dolj, protestează în fața instituției

Angajații de la Arhivele Naţionale – Serviciul Judeţean Dolj au decis să protesteze prin întreruperea activității. Până la ora 12.00, la Arhivele Dolj s-a anulat programul cu publicul.

Angajații de la Arhivele Naţionale – Serviciul Judeţean Dolj, alături de colegii din toată țara, își exprimă profunda nemulțumire față de discriminarea salarială și nedreptatea cu care se confruntă în comparație cu colegii lor din alte instituții județene.

Din ianuarie 2024, s-a inițiat un proces de aliniere a salarizării personalului din instituțiile publice bugetare la nivelul salariilor din administrația centrală. Acest demers a fost realizat în scopul eliminării discrepanțelor salariale dintre funcțiile din administrația publică centrală și cele din unitățile teritoriale.
În pofida eforturilor depuse încă de la începutul anului și a demersurilor legale inițiate, cerințele pentru o salarizare echitabilă au rămas nesatisfăcute.
Acțiunea de astăzi este concepută ca un prim semnal pentru guvernanți.

„Protestele vor continua până când drepturile noastre vor fi recunoscute și nedreptatea salarială va fi înlăturată. Următoarea acțiune va fi organizarea unui miting la sediul Guvernului României, în data de 23 mai. Vor participa salariați din toată țara“, spun salariații.

Citește și: Tinerii din Belgia care au ucis un șofer de tir din România cu un capac de canalizare scapă de acuzația de omor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS