21.2 C
Craiova
vineri, 14 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj"Pescăruşul" lui Cehov în premieră la Teatrul Naţional "Marin Sorescu" Craiova

„Pescăruşul” lui Cehov în premieră la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova

Finalul acestui an aduce la Teatrul Național „Marin Sorescu” un eveniment mult așteptat al stagiunii, premiera unei celebre opere a dramaturgiei universale, „Pescărușul”, de A.P.Cehov, în regia lui Yiannis Paraskevopoulos. Invitat pentru a patra oară să monteze pe scena Naționalului craiovean, după ce a regizat aici spectacolele „Romeo și Julieta” (2005), „Medeea” (2006) și „Lysistrata” (2013), Yiannis Paraskevopoulos revine cu plăcere spre a lucra din nou cu trupa de actori craioveni.
Premiera spectacolului „Pescărușul”, de A.P.Cehov, este programată sâmbătă, 5 decembrie, ora 19:00, la Sala „Amza Pellea” a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova.
Versiunea scenică a acestui spectacol cu piesa „Pescărușul” de A.P.Cehov, se bazează pe traduceri semnate de Mașa Dinescu, Moni Ghelerter și R. Tegulescu. Decorul și costumele sunt semnate de Lia Dogaru, iar asistent de regie este tânărul actor Laurențiu Tudor, care a mai lucrat cu Yiannis Paraskevopoulos și la spectacolul „Lysistrata”. Din distribuția de excepție a spectacolului fac parte actorii Cerasela Iosifescu, Iulia Colan, Sorin Leoveanu, Vlad Udrescu, Valentin Mihali, Iulia Lazăr, Adrian Andone, Anca Dinu, Dragoș Măceșanu, Eugen Titu, Cătălin Vieru.
Muzica spectacolului este special creată de compozitorul grec Manos Milonakis, care se află la cea de-a treia colaborare cu regizorul Yiannis Paraskevopoulos, el compunând și muzica spectacolelor „Absurd Person Singular”, de Alan Ayckbourn (adaptări muzicale; la Teatrul Național al Greciei de Nord, Salonic, 2014), compune muzică originală pentru piesa „Zyklon sau destinul”, de Thanassis Triaridis (la Teatrul BlackBox / Teatrul Alkmini, Salonic / Atena, 2015).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS