32.3 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLovit de o șoferiță, s-a urcat cu taxiul pe gard

Lovit de o șoferiță, s-a urcat cu taxiul pe gard

Un taximetrist a fost rănit în urma unui accident provocat de o șoferiță de 21 de ani ieri, în jurul prânzului, în intersecția dintre străzile Dezrobirii și Horia din municipiul Craiova. Craiovenii care locuiesc în zonă spun că s-au săturat de câte ori și-au reparat gardurile, pentru că nu trece o săptămână fără ca în această intersecție să nu se producă un accident de circulație.
Potrivit oamenilor legii, accidentul a fost provocat de Cristina Neacșu, de 21 de ani, din localitatea Drăgășani, județul Vâlcea, care conducea un autoturism Renault Clio pe strada Dezrobirii. Polițiștii de la Rutieră au stabilit că șoferița nu a respectat indicatorul „Oprire“, nu a acordat prioritate de trecere și a lovit un taxi condus pe strada Horia de craioveanul Lucian Negreț, de 45 de ani. În urma impactului, taxiul a fost proiectat pe trotuar, iar după ce a trecut peste un indicator rutier a rămas suspendat pe gardul unei case.
Pompierii doljeni au trimis la locul accidentului o ambulanță SMURD, care l-a transportat la Spitalul de Urgență Craiova pe taximetristul de 45 de ani, rănit ușor în urma impactului dintre cele două autoturisme. Polițiștii au mai precizat că vor continua cercetările într-un dosar privind comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
Proprietara casei pe al cărei gard a ajuns taxiul a precizat pentru GdS că autoritățile ar trebui să monteze semafoare sau limitatoare de viteză în această intersecție.
„Se întâmplă frecvent accidente aici, aproape în fiecare zi. Este o mare problemă, pentru că majoritatea mașinilor intră în acest gard, iar eu nu am posibilitatea să îl repar în fiecare săptămână. Acum un an au rupt conducta de gaze și au distrus contorul de gaze. Am fost la primărie și am crezut că se vor lua măsuri. Au venit și au pus acești stâlpi de protecție pe trotuar, dar nu este suficient. Vom solicita să se monteze semafoare sau praguri, pentru că se poate întâmpla ceva și mai rău. Sperăm să facă astfel de solicitări și ceilalți vecini, pentru că și ei sunt afectați. Probabil până nu moare cineva aici, pe această trecere de pietoni, nu va veni nimeni să ia vreo măsură“, a explicat Alida Burcea. Un tânăr care locuiește în aceeași zonă a confirmat faptul că în intersecția dintre străzile Horia și Dezrobirii se produc frecvent accidente de circulație.

„Cocoașe“ înaintea intersecției?

Ca și în cazul accidentului de ieri, cele mai multe accidente sunt provocate de șoferii care circulă pe strada Dezrobirii și nu observă indicatorul „Oprire“ montat înainte de intersecția cu strada Horia. De altfel, în decembrie 2012, Comisia de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale a hotărât schimbarea priorității de trecere în intersecția dintre străzile Dezrobirii și Horia. Comisia a dispus „schimbarea priorităţii de trecere prin intersecţia str. Horia cu str. Dezrobirii şi prin intersecţia str. Buciumului cu str. Vasile Alecsandri, în sensul că autovehiculele care circulă dinspre str. Horia către str. Nicolae Iorga vor avea prioritate în aceste intersecţii“, după cum se arată într-un comunicat al Primăriei Craiova din decembrie 2012.
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, instituție care are un reprezentant în Comisia de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale din cadrul Primăriei Craiova, spun că se vor analiza sesizările celor care locuiesc în zona intersecției străzilor Dezrobirii și Horia.
„Schimbarea priorității de trecere în această intersecție a fost dispusă ca urmare a analizării valorilor de trafic înregistrate pe cele două străzi. Întrucât pe strada Horia valorile de trafic sunt mai mari, s-a stabilit ca autovehiculele care circulă pe această stradă să aibă prioritate de trecere. În cadrul ședințelor viitoare ale Comisiei de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale vom analiza oportunitatea și posibilitatea de a amplasa relantoare de viteză („cocoașe“ – n.r.), astfel încât conducătorii auto să reducă viteza în apropierea acestei intersecții“, au precizat pentru GdS reprezentanții IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS