15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBrad de Crăciun înalt de 22 de metri

Brad de Crăciun înalt de 22 de metri

Autorităţile mai au o săptămână să finalizeze împodobirea oraşului de sărbători (Foto: Eugen Măruţă)
Autorităţile mai au o săptămână să finalizeze împodobirea oraşului de sărbători
(Foto: Eugen Măruţă)

Autorităţile din Târgu Jiu mai au la dispoziţie o săptămână pentru a finaliza împodobirea străzilor oraşului de sărbători. Până pe 1 decembrie, salariaţii Serviciului Public de Gospodărire Comunală din cadrul primăriei şi cei ai firmei care a concesionat iluminatul public trebuie să finalizeze montarea ghirlandelor luminoase măcar în zona centrală şi pe principalele străzi. Activităţile de împodobire au debutat încă de la sfârşitul lunii octombrie şi vor continua şi după 1 decembrie pentru ca toate cartierele să intre în atmosfera de sărbătoare. Pentru acest sezon de iarnă, municipalitatea va introduce şi câteva figurine noi pe străzile din oraş, în acest sens fiind organizată şi o licitaţie.
Spre deosebire de anii trecuţi, în acest sezon în centrul municipiului va putea fi admirat un brad ecologic nou, cu un metru mai înalt.
„Cetăţenii municipiului Târgu Jiu se vor putea bucura anul acesta de un brad nou de Crăciun, amplasat în Piaţa Prefecturii. Va fi cu un metru mai înalt decât cel din anii trecuţi, respectiv 22 de metri. Pe el vor fi jocuri de lumini cu aproximativ 8.000 de leduri. Tot în centrul municipiului nu va lipsi nici tradiţionalul Moş Crăciun cu sania trasă de reni şi, de asemenea, nici scena Naşterii Domnului Iisus Hristos. Ne mobilizăm intens, în această perioadă, pentru a monta toate ghirlandele şi figurinele, până pe 1 decembrie atunci când se va aprinde iluminatul festiv“, a declarat Lavinia Petriţa, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.
Pe 1 decembrie, de dimineaţă, va fi organizată o petrecere câmpenească, dedicată Zilei Naţionale, la care se vor servi fasole şi cârnaţi, murături şi vin fiert, iar seara, de la ora 18.00, va fi pus în funcţiune iluminatul festiv, apoi va avea loc un spectacol de muzică uşoară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS