15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMandate de arestare preventivă în dosarul contrabandei cu ţigarete

Mandate de arestare preventivă în dosarul contrabandei cu ţigarete

Gruparea de traficanţi este acuzată de un prejudiciu  de 1,5 milioane de lei
Gruparea de traficanţi este acuzată de un prejudiciu
de 1,5 milioane de lei

Patru din cele zece persoane acuzate de contrabandă cu ţigarete şi evaziune fiscală au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, în urma unei decizii a Judecătoriei Motru. Este vorba despre Valentin Stănescu, Ion Ticuş, Claudiu Moruz şi Mariana Matei. Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru, care a solicitat arestarea preventivă a 14 suspecţi. De asemenea, Judecătoria Motru a mai decis ca Ion Matei, Dănuţ Drugă şi Marian Codreanu, anchetaţi în acelaşi dosar, să fie arestați la domiciliile lor din Târgu Jiu și Rovinari.
„Respinge propunerea de arestare preventivă privind arestarea preventivă a inculpaţilor: Matei Ion – pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, Drugă Dănuț – pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, Codreanu Marian – pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă. Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de Matei Ion, Drugă Dănuţ şi Codreanu Marian“, conform magistraţilor din Motru.

Control judiciar pentru poliţistul din Tismana

Judecătorii nu au fost însă de acord cu arestarea agentului de poliţie din Tismana, Victor Tismănaru, şi au decis ca acesta să fie pus sub control judiciar. Polițistul este acuzat de complicitate la contrabandă şi ar fi depozitat ţigarete de contrabandă la domiciliul său.
„Respinge propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor: Cergan Darius, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, Stoica Iulian-Alin – pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, Morar Paula-Lucia – pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, Vucescu Basarabă Ionel – pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, Enache Ioana – pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, Tismănaru Victor – pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă. Dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpaţii: Cergan Darius, Stoica Iulian Alin, Vucescu Basarabă Ionel, Enache Ioana, Buzurin Viorel, Ticuş Ion, Moruz Claudiu şi Tismănaru Victor. Impune inculpaţilor să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa“, au mai decis judecătorii. Inculpaţii au contestat deciziile judecătorilor.

Reţea care acţiona în trei judeţe

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru, doi dintre inculpaţi sunt din Timiş, trei din Mehedinţi şi nouă din Gorj. Suspecţii erau organizaţi într-o adevărată reţea de trafic de ţigări de contrabandă. Marfa era adusă la preţuri mici, din Ucraina, depozitată în diferite localităţi şi apoi revândută în ţară, fără plata taxelor către bugetul de stat. În urma percheziţiilor care au avut loc în dosar au fost ridicate 350.000 de ţigarete, 4.000 de lei şi mai multe documente.
„Din cercetările efectuate s-a stabilit că, în perioada mai – octombrie, persoanele în cauză ar fi deţinut şi comercializat, în judeţele Gorj, Mehedinţi şi Timiş importante cantităţi de ţigarete, provenite din contrabandă. Prejudiciul preliminar, creat prin această activitate infracţională, este de aproximativ 1.500.000 de lei“, se menţionează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS