18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVisul de a merge, tot mai aproape - Medicii italieni vor decide dacă îl vor opera pe Eduard Suditu

Visul de a merge, tot mai aproape – Medicii italieni vor decide dacă îl vor opera pe Eduard Suditu

(FOTO: Arhiva GdS)
(FOTO: Arhiva GdS)

Eduard Suditu, băieţelul craiovean de patru ani care s-a născut cu malformaţii grave la ambele picioare, va ajunge săptămâna viitoare în faţa medicilor specialişti italieni de la Institutul Ortopedic Rizzoli din Bologna.
Eduard este un copil minunat pe care împreună cu dumneavoastră, cititorii Gazetei de Sud, îl putem ajuta să aibă o viaţă normală. Mulţi dintre dumneavoastră i-aţi oferit deja sprijinul pentru intervenţia chirurgicală vitală pe care a avut-o, cea de cavernom de venă portă, varice esofagiene, așa cum am scris în articolul apărut în GdS, pe 19 august 2015, „Eduard Suditu are nevoie de sprijin – Un băiețel visează la ziua în care va putea să meargă“. După rezolvarea acestei probleme, părinţii lui Edi au mers la mai mulţi medici din ţară să vadă ce soluţii primesc pentru rezolvarea malformaţiei la picioare.
„Diagnosticul pe care copilul nostru îl are este artrogripoză genum recurvatum bilateral, picior varus equin bilateral, luxaţie şold bilateral. Medicii ne-au explicat că are nevoie de lungirea tendoanelor și îndreptarea tălpilor. Tălpile lui Edi sunt poziţionate faţă în faţă, rotulele diferă ca mărime. Ni s-a explicat că va avea nevoie de mai multe operaţii. Am mers apoi la mai mulţi medici specialişti din ţară, însă am primit un răspuns ce ne-a lăsat fără cuvinte. După atâţia ani de chinuri, de aşteptări, speranţe şi vise ne-au spus că cea mai recomandată soluţie în astfel de situaţii este amputarea picioarelor. Nu am putut accepta o astfel de variantă şi am trimis atunci dosarul medical la mai mulţi medici din străinătate. Am avut şansa ca pe băieţelul nostru să îl vadă şi o echipă de medici ortopezi turci chiar aici în ţară, care ne-au spus că, din punctul lor de vedere, are şanse foarte mari să meargă. Ne-au explicat însă că ar fi nevoie ca după operaţie să stea trei luni în ghips, și apoi alte câteva luni cu proteze“, a povestit Florentina Suditu, mama lui Edi. Costurile unei astfel de intervenţii la o clinică din Turcia se ridicau însă la peste 15.000 de euro. Fiind vorba de o intervenţie chirurgicală atât de complicată, părinţii lui Edi au hotărât să consulte cât mai mulţi specialişti. Au trimis documentele medicale la mai multe clinici de prestigiu din străinătate, printre care şi la Institutul Ortopedic Rizzoli, din Bologna. Pe 9 noiembrie sunt programaţi pentru un consult amănunţit, apoi vor decide dacă îşi vor opera copilul în Italia sau vor merge în Turcia.
Eduard este un copil extrem de isteţ, cu o memorie fantastică, iubeşte poveştile, îi plac poeziile, iar la cei patru ani ai săi visează la ziua în care va merge la grădiniţă, clipa în care va purta pantofi sau adidaşi, va da cu piciorul într-o minge. Nu îşi doreşte jucării ca orice copil de vârsta lui, vrea doar să meargă în picioare şi nu în genunchi.

Ajutor pentru un copil

Pentru a-şi vedea copilul mergând, familia Suditu are nevoie în continuare de sprijin financiar. Cei care doresc să intre în legătură cu familia Suditu o pot face sunând la numerele de telefon 0767.27.33.10 sau 0771.108.180 sau pot dona orice sumă în următoarele conturi, titular fiind Suditu Andrei Eduard.
COD SWIFT: RNCBROBU
COD BIC: RNCB BCR
cod IBAN: RO11RNCB0138141754640001 – LEI
RO 81RNCB0138141754640002 – EURO
RO54RNCB0138141754640003 – USD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS