16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljEduard Suditu are nevoie de sprijin - Un băiețel visează la ziua în care va putea să meargă

Eduard Suditu are nevoie de sprijin – Un băiețel visează la ziua în care va putea să meargă

Este pasionat de desen, visează să cânte la pian, iubeşte poveştile, îi plac poeziile, dar cel mai mult îşi doreşte să meargă. Eduard Suditu este un copil minunat pe care împreună cu dumneavoastră, cititorii Gazetei de Sud, îl putem ajuta să aibă o viaţă normală. Pentru ca Edi să meargă, să poată lovi cu piciorul o minge are nevoie de mai multe intervenţii chirurgicale la ambele picioare pentru lungirea tendoanelor şi îndreptarea tălpilor. Pentru acest lucru însă are nevoie de sprijin financiar.
Extrem de isteţ, cu o memorie fantastică, la cei patru ani, Eduard Suditu visează la ziua în care va merge la grădiniţă. Nu îşi doreşte jucării ca orice copil de vârsta lui, vrea doar să meargă în picioare şi nu în genunchi ca până acum. Aşteaptă cu nerăbdare ziua în care va putea purta şi el pantofi sau adidaşi. A trecut deja de o intervenţie chirurgicală vitală, cea pe care mulţi medici au privit-o extrem de riscantă, cea de cavernom de venă portă, varice esofagiene, urmează acum rezolvarea malformaţiei grave de la picioare: artrogripoză genum recurvatum bilateral, picior varus equin bilateral, luxaţie şold bilateral.

„Soluţia pe care ne-au oferit-o a fost amputarea picioarelor“

Povestea lui Edi aţi avut şansa să o aflaţi pentru prima dată pe 21 octombrie 2014, din Gazeta de Sud, în articolul „Apel către medici/ Un copil de trei ani își dorește să meargă“. Este drama unui copilaş, cu ochii mari şi verzi, zâmbet ştrengăresc şi a părinţilor lui care au privit neputincioşi băieţelul care se deplasează doar în genunchi, ajutându-se de coate. Pe 2 februarie, Eduard a fost operat de o echipă extraordinară de medici la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu“ din Bucureşti, pentru rezolvarea problemei esofagiene. A fost o intervenție chirurgicală extrem de complicată, însă o reuşită, fără de care însă nici un medic nu îşi putea asuma riscul să intervină chirurgical la picioare, pentru lungirea tendoanelor şi îndreptarea tălpilor. Pentru ca aceste intervenţii să fie posibile, familia Suditu a fost sprijinită de Fundaţia GdS, Polystart şi de membri ai clubului Rotary Craiova Probitas. „De patru ani, trăim o adevărată dramă să ne vedem copilul târându-se. Ne întreabă de ce nu merge la fel ca și ceilalţi copii, de ce nu îl ducem la grădiniţă… Edi este viaţa noastră, sensul nostru de a exista. Imaginaţi-vă ce este în sufletul unor părinţi cărora medicii le spun la naştere că bebelușul are afectate ambele picioare, tălpile poziţionate faţă în faţă, rotulele diferite ca mărime. Am simţit preţ de câteva clipe cum se năruie totul, însă a trebuit să ne găsim putere pentru copilul nostru. Am mers la numeroşi specialişti de la spitale din Craiova şi Bucureşti, însă toţi ne-au spus că nu au curaj să intervină chirurgical la picioare, pentru lungirea tendoanelor şi îndreptarea tălpilor până nu se rezolvă problema esofagiană. Ne-au explicat că băieţelul nostru nu ar suporta anestezia, ar putea apărea complicaţii, şi că cel mai bine este să aşteptăm până împlineşte trei ani. Operaţia la esofag a fost rezolvată, a fost un real succes. Am avut şansa să fie operat de medici excepţionali de la «Grigore Alexandrescu». Am mers apoi la medicii ortopezi din ţară care ne garantaseră că îl vor opera la picioare imediat ce problema varicelor esofagiene va fi rezolvată. Am primit altă veste care a căzut ca un trăsnet. Soluţia pe care ne-au oferit-o a fost amputarea picioarelor“, a povestit Florentina Suditu.

Părinţii au nevoie de aproximativ 5.000 de lei

Nu au putut accepta soluţia primită, nu îşi pot imagina ca după patru ani de tratamente, internări, investigaţii, amputarea picioarelor copilului lor să fie singura soluţie. Au hotărât atunci să consulte cât mai mulţi medici. Au trimis documente medicale la mai multe clinici de prestigiu din străinătate. Medicii Centrului Medical Anadolu din Istanbul, Turcia, au acceptat să îl vadă pe Edi pentru un consult amănunţit, pentru a decide dacă îl pot opera sau nu. „Ne-am bucurat foarte mult când am primit acest răspuns. Din păcate însă nu am dat curs invitaţiei deoarece nu avem banii necesari pentru biletele de avion, consult şi cazarea necesară pe perioada investigaţiilor. Este vorba de aproximativ 5.000 de lei“, a adăugat mama băieţelului.

Cum puteţi ajuta:

Cei care doresc să intre în legătură cu familia Suditu o pot face sunând la numerele de telefon 0767.27.33.10 sau 0771.108.180 sau pot dona orice sumă în contul:
COD SWIFT: RNCBROBU
COD BIC: RNCB BCR
cod IBAN: RO11RNCB0138141754640001- LEI
                     RO 81RNCB0138141754640002 – EURO
                     RO54RNCB0138141754640003 – USD

Titular cont: Suditu Andrei Eduard

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS