15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimăria Târgu Jiu, premiată la competiţia „Oraşul Reciclării“

Primăria Târgu Jiu, premiată la competiţia „Oraşul Reciclării“

Târgujienii, premiaţi pentru colectarea selectivă a deşeurilor
Târgujienii, premiaţi pentru colectarea selectivă a deşeurilor

Primăria Târgu Jiu a obținut Premiul de Excelență în cadrul competiţiei pentru titlul de „Orașul Reciclării“, ediția a III-a, fiind printre municipalitățile care s-au implicat și evidențiat în mod deosebit anul acesta și care au înregistrat evoluții de la o ediție la alta privind creșterea calității sistemului de colectare separată a deșeurilor de ambalaje. Competiția „Orașul Reciclării“ este un proiect tradițional care se adresează primăriilor municipalităților din România, organizat de Eco-Rom Ambalaje în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2015. Criteriile care au stat la baza evaluării celor 46 de orașe înscrise în proiect au fost: calitatea serviciilor de colectare separată (însemnând accesul populației la containerele colorate, aspectul acestora și corectitudinea depunerii separate a deșeurilor în fiecare container), cantitatea de deșeuri colectate și acțiunile de conștientizare și mobilizare a populației pentru a separa deșeurile.

Tot mai mulţi cetăţeni colectează selectiv

Potrivit lui Ionuț Jilăveanu, șeful Direcției de Servicii Comunale din cadul Primăriei Târgu Jiu, în cadrul competiției au fost acordate și premii de excelență pentru municipalităţile care s-au implicat activ în colectarea şi în selectarea deşeurilor menajere. „Am câştigat de data aceasta un premiu de excelenţă pentru calitatea serviciului oferit şi a cantităţii de deşeuri reciclabile colectate. Au fost colectate în total 121 de tone de peturi şi de deşeuri de ambalaje. A mers foarte bine anul acesta faţă de anul trecut, şi în acest sens stă mărturie şi aprecierea prin premiul acordat. Cetăţenii au devenit mai responsabili şi se dovedeşte faptul că lucrurile se pot schimba până la urmă în ceea ce priveşte colectarea selectivă a deşeurilor de la populaţie“, a declarat Ionuț Jilăveanu, şeful Serviciului de Gospodărire Comunală din Primăria Târgu Jiu.

Premiu mai important ca anul trecut

Distincţia din acest an este una mai importantă faţă de cea primită anul trecut, când orașul Târgu Jiu a obţinut Premiul pentru Trâmbiţare, după cum susține Luis Popa, directorul regional al Polaris M Holding, societatea care asigură servicii de salubritate în municipiu. „Pentru noi, acest premiu vine ca o confirmare a serviciilor pe care le oferim în municipiul Târgu Jiu. Institutul de Politici Publice a acordat cinci stele pentru serviciile publice de salubritate oferite în municipiul Târgu Jiu. Este un premiu mai bun şi suntem pe drumul cel bun. La anul trebuie să colectăm mai mult pentru a ajunge pe podium. Nu contează neapărat cantitatea, ci modul de colectare şi de informare a populaţiei“, a spus Luis Popa, administrator în cadrul Polaris Holding. Titlul de „Orașul Reciclării“ a fost câștigat în acest an de orașul Sinaia pentru amenajarea unui spațiu
inedit de relaxare, dar și a unui parc tematic cu mobilier realizat din materiale reciclabile. Locul al II-lea a fost obţinut de municipiul Mediaş, iar pe locul trei s-a clasat Câmpia Turzii, care a organizat mai multe campanii de informare și conștientizare a populației cu privire la importanța colectării separate a deșeurilor de ambalaje.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS