15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimarul din Rovinari, condus mâine pe ultimul drum

Primarul din Rovinari, condus mâine pe ultimul drum

Dorin Filip se afla la cel de-al treilea mandat
Dorin Filip se afla la cel de-al treilea mandat

Dorin Filip, primarul oraşului Rovinari, mort în urma unui infarct în judeţul Tulcea, va fi condus mâine pe ultimul drum. Dorin Filip, în vârstă de 55 de ani, plecase la sfârşitul săptămânii trecute la o întâlnire a Asociaţiei primarilor de oraşe din România. Sâmbătă dimineaţă, şoferul primarului Dorin Filip a observat că acesta nu mai coborâse din camera de hotel pentru a participa la întrunirea edililor de oraşe. Cum nu mai era foarte mult timp până la începerea şedinţei, angajatul primăriei a urcat în camera unde era cazat primarul şi a rămas înmărmurit când l-a găsit pe acesta în cadă, fără suflare. Sâmbătă dimineaţă, un echipaj al poliţiei din Tulcea a venit la hotel pentru o anchetă. Oamenii legii au stabilit că nu sunt probleme în ceea ce proveşte circumstanţele în care s-a produs decesul, iar pe corpul lui Dorin Filip nu erau prezente semne de violenţă.

Fiul său s-a întors din Turcia

Vestea morţii subite a primarului din Rovinari, care se afla la cel de-al treilea mandat, i-a şocat pe apropiaţii acestuia şi pe cei care l-au cunoscut. Şi reprezentanţii mediului politic din Gorj şi-au exprimar regretul în legătură cu decesul prematur al edilului din Rovinari, unul dintre liderii PNL Gorj. Fiul primarului, vicepreședinte al Consiliului Judeţean Gorj, Robert Filip, se afla în concediu în Turcia când a primit vestea morţii tatălui său. Şi şeful Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, aflat în concediu la Mamaia, a mers la Tulcea, pentru a fi alături de familia primarului. Trupul neînsufleţit a fost adus duminică la catedrala oraşului Rovinari, unde sute de rovinăreni şi nu numai au venit să aprindă o lumânare. Laurenţiu Chivu, viceprimarul din Rovinari, şi cel care va conduce primăria până la alegerile de anul viitor, a declarat că, printr-o decizie a consiliului local, duminică a fost zi de doliu la Rovinari, în memoria celui care a condus oraşul aproape 12 ani. De asemenea, Festivalul Berii, care trebuia să se desfăşoare în perioada 10-16 august, a fost anulat.

Politicienii au mers şi ei la Rovinari

Mai mulţi reprezentanţi ai mediului politic din judeţ au mers ieri la Rovinari pentru a se reculege în catedrala din oraş. Fostul primar liberal din Turceni, Ion Iordache, a declarat că este pur și simplu blocat și nu poate vorbi la trecut despre Filip. Iordache a mai spus că familia trebuie lăsată să-l înmormânteze în liniște pe fostul edil din Rovinari. Liderul organizației de tineret a liberalilor, Mihai Paraschiv, a spus că a rămas fără cuvinte când a primit vestea morţii colegului său de partid. „Este o mare pierdere. Primarul din Rovinari a fost, este și va rămâne în sufletul locuitorilor orașului și nu numai. Un mare om, un mare caracter. Soarta sau Dumnezeu are nevoie și de oameni buni, acolo sus. Din păcate, nu a apucat să guste dulceața vieții de bunic. A plecat mult prea devreme din rândul nostru. Am fost și eu invitat la întrunire, poate era mai bine să fi mers“, a precizat Mihai Mazilu, primarul de la Târgu Cărbunești.

Era unul dintre liderii opoziţiei

Oamenii politici din județ, și nu numai, au comentat moartea primarului din Rovinari, Dorin Filip. Prim-vicepreședinte UNPR Gorj, Marius Vlaicu, a scris pe pagina sa de socializare următoarele: „Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei îndoliate! Județul Gorj pierde un om de valoare! Mare păcat!“. Simona Man, liderul fostului PP-DD, a postat și ea un mesaj după decesul lui Filip. „Greu le este copiilor să recunoască şi să trăiască, în ciuda realităţii implacabile, momentele în care unul dintre părinţi trece în lumea celor drepţi. Prin astfel de clipe trece acum familia colegului şi prietenului nostru, Robert Dorin Filip, la despărţirea de bunul lui tată. Alăturăm lacrimile noastre celor ale îndureratei familii, asigurând-o de întreaga noastră compasiune. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Robert Dorin Filip, suntem alături de tine“, potrivit Simonei Man. „Este o tragedie“, a spus şi Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj şi şeful CJ Gorj. La rândul lui, Dan Vâlceanu, copreședintele PNL Gorj, a transmis condoleanțe familiei. „Sper ca familia să găsească puterea pentru a trece peste acest tragic eveniment. Sunt șocat de ceea ce s-a întâmplat“, a menționat Dan Vâlceanu. Angajații Primăriei Rovinari au postat, pe pagina oficială a instituției, un mesaj de condoleanțe după moartea edilului-șef: „Ne sunt sufletele împietrite de durere la aflarea veştii dispariţiei premature şi nedrepte a celui care ne-a fost mentor şi conducător, Dorin Filip. Va rămâne veşnic  în amintirea noastră! Suntem alături de familia îndoliată. Tot respectul, admiraţia şi sincere condoleanţe!”, potrivit anunţului de pe site-ul instituţiei.
Trupul neînsufleţit al primarului va ajunge la locuinţa familiei, din comuna Dăneşti, de lângă Rovinari. Înmormântarea va avea loc marţi.

Rovinărenii au afişat fotografii cu primarul în magazine
Rovinărenii au afişat fotografii cu primarul în magazine

O stradă din Rovinari va purta numele primarului Dorin Filip

O stradă din Rovinari va purta numele primarului Dorin Filip, decedat la Tulcea. Decizia a fost luată de către Consiliul Local din Rovinari, care s-a întrunit duminică într-o şedinţă. În urma efecturării necropsiei, medicii legişti au stabilit că Dorin Filip a murit în urma unei pancreatite cronice. Iniţial fusese suspect de infarct, fiind şi sub tratament pentru o afecţiune cardio-vasculară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS