14.5 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinMachiajul din spatele ochelarilor

Machiajul din spatele ochelarilor

Femeile care poartă ochelari trebuie să ştie că acest accesoriu nu exclude utilizarea produselor de machiaj, dimpotrivă. Site-ul healthkart.com vă oferă câteva ponturi de machiaj pe care le puteţi aplica zilnic pentru a arăta perfect.

Orice doamnă şi domnişoară care poartă ochelari se întreabă deseori cum să se machieze astfel încât ochelarii să nu ascundă, ci să scoată în evidenţă efortul depus pentru a crea un machiaj făcut pentru accentuarea ochilor, care, aşa cum bine ştim, sunt una dintre cele mai importante trăsături ale unei femei. Deşi purtarea lentilelor de contact ar rezolva această dilemă, foarte multe femei cu probleme de vedere preferă totuşi ochelarii şi, mai mult decât atât, există doamne şi domnişoare care poartă ochelari doar de dragul modei, aceasta fiind una dintre cele mai recente tendinţe în acest domeniu. În plus, în cazul acelora dintre dumneavoastră care petrec mult timp în faţa calculatorului, purtarea unei perechi de ochelari cu strat antireflex, de protecţie, este mai mult decât indicată. Indiferent care este motivul pentru care purtaţi ochelari, este clar că acest accesoriu „ascunde“ oarecum machiajul ochilor. Totuşi, sfaturile următoare vă vor ajuta să vă puneţi în valoare ochii şi să transformaţi purtarea ochelarilor într-un element care vă defineşte stilul.

Sprâncenele, mai importante decât aţi crede

În cazul în care nu ştiaţi, aflaţi că sprâncenele conturează şi încadrează foarte bine nu doar chipul, ci şi ochii. Multe dintre femei aproape că ignoră acest element al fizionomiei atunci când se machiază, acordând mai multă atenţie pleoapelor şi genelor. Totuşi, doamnele şi domnişoarele care poartă ochelari trebuie să ştie că definirea sprâncenelor este o modalitate perfectă de a-şi accentua ochii. Ramele ochelarilor atrag cel mai mult atenţia în cazul purtătoarelor de ochelari, tocmai de aceea conturarea sprâncenelor poate face diferenţa între un aspect fad şi unul care iese în evidenţă. Pentru a vă defini sprâncenele, alegeţi un creion dermatograf într-o nuanţă cât mai apropiată de culoarea naturală a acestora şi desenaţi sprâncenele urmărind linia lor. Ca alternativă, puteţi utiliza un fard-pudră pentru a vă contura sprâncenele, astfel încât acestea să vă încadreze perfect chipul.

Pleoapa inferioară

Atunci când ne gândim la machiaj, prima idee care ne vine în minte este creionarea marginii pleoapei superioare, aplicarea fardului de ochi tot pe pleoapa superioară şi accentuarea genelor. Problema este că, în cazul femeilor care poartă ochelari, toate aceste elemente sunt oarecum estompate. De aceea, în cazul lor, o metodă foarte eficientă de accentuare a ochilor este conturarea pleoapei inferioare. Experţii recomandă ca, dacă doriţi un aspect mai serios, să conturaţi pleoapa de jos cu două linii de aceeaşi culoare, iar pentru un aspect mai tineresc şi nebunatic, puteţi folosi două culori complementare pentru această operaţiune.

Culori neutre

În prezent, tendinţa în materie de rame de ochelari este ca acestea să fie cât mai colorate şi mai fistichii. Albastru, roşu, verde sunt nuanţele preferate atunci când vine vorba de alegerea ramelor, pentru că acestea atrag mai mult atenţia asupra ochilor. Dacă purtaţi rame colorate, este indicat să folosiţi farduri de ochi în nuanţe discrete, pentru a evita un eventual „conflict“ între culoarea celor două elemente. În timpul zilei, alegeţi deci să vă machiaţi cu bej, roz pal sau maro deschis pentru a vă accentua ochii. Aceeaşi indicaţie este valabilă şi în cazul doamnelor şi domnişoarelor care poartă ochelari cu rame mai „serioase“. Dacă nuanţele pale sunt indicate pentru machiajul de zi, atunci când ieşiţi seara în oraş sau dacă mergeţi la un eveniment puteţi îndrăzni să aplicaţi şi culori mai îndrăzneţe, însă aveţi grijă să fie în ton cu ramele ochelarilor pe care îi purtaţi.

Rimelul

Femeile aplică de obicei rimel şi pe genele superioare, şi pe cele inferioare, însă, în cazul doamnelor şi domnişoarelor care poartă ochelari, această practică nu este tocmai indicată. Dacă aplicaţi rimel în partea de jos a ochiului, lumina se va reflecta din ramă, iar ochiul va fi umbrit, astfel că va părea că aveţi cearcăne. Atunci când purtaţi ochelari, daţi cu rimel doar genele superioare şi folosiţi un produs pentru volum cu efect de alungire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS