15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Scurte ştiri

Gorj
Zece lei kilogramul de cireşe

Un kilogram de cireşe costă la Târgu Jiu între opt şi zece lei. Producătorii şi comercianţii profită de prezenţa pe piaţă a trufandalelor pentru a câştiga cât mai mulţi bani, mai ales că în zilele următoare cantitatea de cireşe de pe piaţă va creşte, iar preţul va scădea semnificativ. La Târgu Jiu, se vor putea găsi în curând unele din cele mai ieftine cireşe din ţară, având în vedere că în Bucureşti kilogramul de cireşe din import se comercializează cu sume cuprinse între 60 şi 120 de lei.
• Eugen Măruţă

Studenţii ecologizează Şuşiţa

Liga Studenţilor din Universitatea „Constantin Brâncuşi“, în colaborare cu Liceul Energetic nr. 1 şi Asociaţia Drumeţii Montane, organizează astăzi o Campanie de ecologizare pe albia râului Şuşiţa din zona Bârseşti. Studenţii speră ca la acţiune să participe cât mai multă lume. „Ne propunem să strângem cât mai multe deşeuri lăsate de oameni. Acţiunea va consta, în principal, în colectarea de deşeuri biologice şi menajere, depozitarea lor în saci menajeri şi, totodată, transportarea acestora de la locul ecologizat. Această campanie este sprijinită de Asociaţia Drumeţii Montane, de Primăria Târgu Jiu şi de firma de salubrizare Polaris M Holding“, a spus Mihaela Ciorei, reprezentanta studenţilor gorjeni.
• Mihaela Floroiu

Poliţiştii gorjeni, reinstruiţi de şefii de la Bucureşti

Poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul IPJ Gorj au avut parte ieri de o reinstruire privind atitudinea, comportamentul, modul de aplicare a legii şi de acţiune a acestora, precum şi de o retransmitere a normelor de ordine internă efectuate de şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere din cadrul IGPR, comisarul-şef Lucian Diniţă. Serviciul Rutier al IPJ Gorj are 70 de poliţişti rutieri şi alte 460 de persoane cu atribuţii de poliţişti rutieri. Campania de reinstruire a poliţiştilor rutieri se desfăşoară în toată ţara. Şeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Gorj, Dumitru Tatomir, a declarat ieri că, la nivelul judeţului, procentul de procese-verbale de contravenţie este de 5% din totalul celor completate de oamenii legii, lucru care arată că respectivele documente sunt întocmite în mod legal.
• Mihaela Floroiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS