18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinŞtiri din domeniul frumuseţii

Ştiri din domeniul frumuseţii

Celulita, tratată la rece

Doamnele obsedate de siluetă nu mai trebuie de acum să apeleze la chirurgul estetician pentru a-şi menţine un trup zvelt. Potrivit tgcom.it, după ce s-a bucurat de mult succes dincolo de Ocean, o nouă metodă de reducere a depozitelor de grăsime din organism se pregăteşte să cucerească Bătrânul Continent. Cu ajutorul acestui procedeu, numit generic „cool sculpting“, celulele adipoase sunt aduse la o temperatură scăzută, suficientă pentru a fi distruse în doar câteva săptămâni. Prin această metodă se „izolează“ părţile cu probleme (abdomenul, şoldurile etc.) şi se îngheaţă celulele grase cu ajutorul unui aparat. De-a lungul unei şedinţe ce durează aproximativ două ore, lipocitele sunt aduse la o temperatură scăzută, fără însă a fi afectate celelalte celule ale corpului. Noua tehnică, realizată de compania Zeltiq, a fost aprobată vara trecută de Food and Drug Administration, iar o şedinţă de „cool sculpting“ costă aproximativ 600 de dolari.

Armă împotriva cheliei

Veşti bune pentru domnii, dar şi pentru doamnele care suferă de calviţie. Potrivit focus.it, tratamentul a fost descoperit cu totul întâmplător de cercetătorii canadieni, care îşi propuseseră de fapt să studieze efectele stresului asupra funcţiilor gastrointestinale. Întâmplător, ei au descoperit o moleculă extrem de promiţătoare pentru tratarea calviţiei. Oamenii de ştiinţă au început prin a modifica genetic şoareci pentru ca aceştia să producă în exces un hormon „stresant“. Rozătoarele mutante şi-au pierdut rapid o mare parte din părul de pe spate. A urmat injectarea cobailor cu antistresină-B, o substanţă despre care se presupune că inhibă acţiunea hormonului stresului. Pentru că prima injecţie nu a avut nici un efect, au continuat tratamentul vreme de cinci zile, după care au pus şoarecii la loc în cuşti. Trei luni mai târziu, când cercetătorii se pregăteau să îşi reia lucrul au descoperit că şoarecii îşi recăpătaseră părul în totalitate.

Lentile pentru viitor

Cercetătorii de la Universitatea din Washington, coordonaţi de Babak Parviz, au creat recent un nou tip de lentile de contact care nu se limitează la corectarea defectelor de vedere şi nici nu au o valoare pur estetică. Potrivit focus.it, noile lentile vor funcţiona cu ajutorul undelor radio din jur, imaginile capturate putând fi proiectate direct în ochii purtătorului. Prototipul acestor lentile conţine un circuit electronic şi diode emiţătoare de lumină roşie. Noile dispozitive au fost testate pe iepuri, timp de 20 de minute, fără a se observa efecte adverse. Noul tip de lentilele poate fi conectat la telefon mobil, chiar un PDA. Aceste dispozitive au nevoie de 330 microwaţi pentru a funcţiona, dar nu necesită baterii. Parviz, împreună cu echipa sa, caută acum metode de a capta din antene sau chiar telefoane mobile energia necesară funcţionării.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS