18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Scurte ştiri

Calendar sexy pentru ajutorarea militarilor răniţi în luptă

Câteva tinere din Marea Britanie au acceptat să pozeze sexy pentru un calendar ale cărui profituri vor fi folosite pentru a ajuta militarii răniţi în luptă, informează site-ul zigonet.com. Frumoasele fete, care nu sunt manechine de profesie, au fost de acord să apară în paginile calendarului pentru 2011 creat de fotograful Anthony Connell pentru asociaţia „Help for Heroes“ (Ajutor pentru eroi), o organizaţie de ajutorare a soldaţilor britanici răniţi în misiunile la care au participat. Modelele, care au fost recrutate de pe site-ul de socializare Facebook, au pozat acoperite cu foarte puţine haine, dar cu accesorii care fac parte din uniforma soldaţilor. „Toate s-au încumetat să pozeze aproape goale, acoperite doar de câteva accesorii militare şi toate au subliniat că îndrăzneala lor păleşte în faţa curajului de care dau dovadă soldaţii care fac parte din forţele armate“, a explicat fotograful. Calendarul sexy va fi vândut cu preţul de 16,50 euro, iar pentru fiecare produs vândut cinci euro vor fi donaţi Asociaţiei „Help for Heroes“.

Curăţenie în şcoală făcută de părinţii elevilor

Exasperaţi de faptul că în instituţia unde învaţă copiii lor nu există personal care să se ocupe de curăţenie, părinţii elevilor de la Şcoala „Anatole France“ din Toulouse şi-au unit forţele pentru a remedia micul inconvenient. Constatând cu stupoare că şcoala în care învaţă copiii lor este aproape îngropată în mormane de gunoi şi fiind nemulţumiţi de lipsa de reacţie a autorităţilor locale în faţa acestei probleme, părinţii s-au organizat şi au decis să se ocupe ei înşişi de curăţenia din instituţia de învăţământ. S-au întâlnit la şcoală într-o dimineaţă şi au lucrat cot la cot pentru a igieniza sălile de clasă, coridoarele şi grupurile sanitare. „Am constatat că personalul de întreţinere şi curăţenie a absentat 66 de zile de la începerea anului şcolar şi până acum, lucru care nu este normal“, a explicat Emmanuelle Biallet-Carbonne, membră a comitetului de părinţi. Pentru a mai şterge din ruşine, reprezentanţii primăriei din Toulouse au declarat că angajaţii de la serviciul curăţenie lucraseră cu o zi înainte de acţiunea părinţilor, deci aceştia nu au avut prea mult de lucru. În plus, autorităţile locale au oferit garanţii că activitatea personalului de întreţinere va fi monitorizată, pentru a nu mai exista astfel de situaţii.

Accesorii vestimentare din piese Lego

Un artist a creat o linie de accesorii vestimentare confecţionate în întregime din piese Lego, informează site-ul zigonet.com. J. Galahand este un împătimit într-ale modei şi un mare amator de jocuri Lego, care a reuşit să combine cele două pasiuni şi să realizeze o colecţie de accesorii ieşită din comun. Cuburile colorate au fost combinate în mod original pentru a da naştere la insigne, pandantive, papioane şi cravate care mai de care mai nonconformiste. Tânărul artist care semnează neobişnuita colecţie de accesorii este adeptul unei noi tendinţe artistice care are drept obiectiv personalizarea şi individualizarea obiectelor vestimentare, o tendinţă care, potrivit specialiştilor, îşi găseşte inspiraţia în arta străzii. Graţie lui J. Galahand, omul care a venit cu ideea, orice pasionat al cuburilor de Lego îşi poate crea accesorii vestimentare care să îl reprezinte şi care să îl ajute să iasă din anonimat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS